Tim Cook despre design-ul carcasei cu cocoasa a Apple

Smart Battery Case albastraMarti compania Apple a lansat Smart Battery Case, o carcasa cu baterie externa care este cel mai urat produs Apple lansat in ultimii ani si desigur ca a fost intens ironizata de catre foarte multi dintre fanii sau criticii sai de pe intregul glob.

Pentru ca acest produs are parte de atat de multe critici, Tim Cook a explicat filosofia din spatele crearii sale, el sustinand ca Smart Battery Case a fost creata pentru persoanele care nu au zilnic la dispozitie o sursa de energie pentru a-si incarca iPhone-urile.

Tim Cook spune ca aceasta carcasa este ideala pentru cei care sunt plecati intr-o calatorie si nu-si pot reincarca bateria iPhone-urilor peste noapte, Smart Battery Case fiind o solutie ideala pentru a continua sa foloseasca iPhone-ul chiar si atunci cand sunt departe de casa.

if you’re charging your phone every day, you probably don’t need this at all. But if you’re out hiking and you go on overnight trips… it’s kind of nice to have.

Pe de alta parte, Tim Cook sustine ca ideea de a introduce o cocoasa intr-o carcasa cu bateri externa are la baza ideea de a introduce sau scoate mai usor un iPhone din aceasta carcasa, el afirmand ca restul produselor fac aceasta procedura foarte dificila.

Spunand ca Smart Battery Case nu are o cocoasa, Tim Cook afirma ca de fapt acest design este o inovatie a inginerilor si designerilor care au creat carcasa, lucru pe care probabil doar el il crede, impreuna cu unii fani inraiti ai companiei Apple.

As you probably know from being a user of this now. one of the real insights here is, have you ever used other cases and tried to get them on?” If you make this solid all the way across, In order to get it on, you’d find it very difficult to get it on and off. So the guys had this great insight to put the bend in along with making it a smart case. Cook explained. You know, I probably wouldn’t call it ‘the hump.

Pe de alta parte, unul dintre vicepresedintii diviziei de inginerie din cadrul Apple a afirmat foarte simplu ca atunci cand ai nevoie de un asemenea produs, il folosesti indiferent cum arata si aici are foarte mare dreptate, iar Tim Cook ar fi trebuit sa se rezume doar la atat.

Voi ce parere aveti despre afirmatiile lui Tim Cook ?

16 COMENTARII

  1. acuma na, era culmea sa renege si bucatarul chix-ul… poate totusi daca acea “cocoasa” tinea captivi ~8000mAh, atunci mai intelegeam dejectia aia de design, dar asa…

  2. De cand Apple a scos pe piata iPhone 6 a inceput sa o faca lata cu desingu-rile.. iPhone 6/6s are liniile alea pe spate para e handicapat telefonu. iPad-ul e apropae patrat parca e o cutie de bomboane. iMac are un design misto dar porturile sunt rau puse. Macbook Are un signar port dar are baterii in straturi…. (e inovatie bateria in straturi). Magic Mause are o erroare de Design grava nu poti folosi mausul in timp ce se incarca. Tote desingurile arata super pe hartie si calculator dar in mana utilizatorilor nu prea…. Revenind la carcasa magica para e handicapata sincer are cacatu ala in spate care ii storica tot. Daca ar fi facut mai mare cocoloasa aia si mai subtire da….. dar arata prea rau. Arata la fel de rau ca Tim Cook.

  3. magic mouse 2 nu puteau pune portul astfel incat sa il poti folosi in timp ce il folosesti. trackpad este ok, 12″ Macbook este superb, singurul care nu imi place este aceasta carcasa, dar sunt inca impartial ca la fel ca si cu dock pt apple watch care nu mi-a placut nava spatiala, cand am vazut-o in magazin, poate si datorita feelingului si build quality deja mi se pare cel mai bun/frumos dock pt apple watch. Nu aveau cum altfel sa faca acest design astfel incat sa il poti folosi zilnic. este un tradeoff de design aici din pacate cred

  4. ce samsung cu 4 cartele? e specific iphone 6/6s deci imi pare rau pt cei cu samsung dar ei nu au port lightning pt asemenea bijuterie

  5. Eu cred ca e un mare C…t acest design zici ca a fost creat de un copil pe bancile școlii ,părerea mea ca se putea transforma acea carcasa intr-o baterie fără cocoașa !

  6. Sa mor daca nu zici ca e un iPhone 6 plus care a inghitit un iPhone 4.
    Imaginati-vi-l pe Jony Ive cum povesteste el despre liniile de design de la iphone, un telefon unic, elegant, deosebit, linii care curg, o baterie mai mica pentru a obtine un telefon mai subtire, imagini in perspectiva cu liniile telefonului, muzica frumoasa…dupa care, bum, hidosenia asta.
    Eu ma intreb daca nu cumva apple a gasit o metoda de a vinde bateriile ramase pe stoc de la iphone 6. Prea apropiate caracteristicile bateriilor. Sa nu uitam ca bateria de la iphone 6 costa 3 dolari, pretul de productie. Daca nea cook asta ar avea dreptate, puteau sa puna bateria in partea de jos, dupa care inclinatia sa scada treptat pana in partea de sus. Chestia asta seamana izbitor cu uratenia de HTC Incredible S.
    Si mai am o intrebare. Cum au reusit hotii aia de la samsung sa bage intr-un telefon de dimensiuni relativ egale un ecran mai mare, o baterie mai mare, un procesor mai puternic, mai mult ram, un senzor mai mare la camera, led etc? Putea si ei sa puna macar o baterie mai mare. Dar costa…

  7. e uata rau, mai bine o faceau pe toata suprafata telefonului dar mai subtire, eu am un powerbank de 30 lei si isi face treaba foarte bine

  8. Dupa Tim Cuc nici chipgate nu exista(dar vrea sa renunta la Samsung sa mai faca procesoare),nici bendgate(dar a facut 6S-ul din aluminiu mai tare). Asa si cu carcasa,ea e frumoasa foc,dar el nu-l foloseste.