Prima Pagina AT&T AT&T renunta la abonamentele pe 2 ani si subventii

AT&T renunta la abonamentele pe 2 ani si subventii

AT&T subventie smartphoneAT&T a anuntat in cursul noptii trecute ca va renunta la incheierea de contracte pe 2 ani de zile pentru abonamente de telefonie mobila, renuntad in acelasi timp si la comercializarea de telefoane mobile, de orice tip, cu subventie.

Practic AT&T se alatura celor de la T-Mobile si Verizon si refuza sa mai vanda abonamente de telefonie mobila cu perioada contractuala de 2 ani de zile, dar sa mai si permita achizitionarea telefoanelor mobile la preturi mici cu subventia inclusa in abonament.

In schimb cei de la AT&T vor avea planuri tarifare de telefonie mobila care probabil vor fi mai ieftine decat cele existente sau vor include mai multe beneficii si vor incepe sa vanda telefoane mobile in rate pentru cei interesati, asa cum faci si marii sai competitori din SUA.

AT&T este ultimul mare partener Apple din SUA care vindea telefoane mobile cu subventie, astfel ca incepand din 2016 nu vom mai vedea iPhone-uri promovate ca fiind disponibile la preturi ce incep de la 199 de dolari deoarece nu va mai exista subventie.

In schimb, din 2016 vom vedea smartphone-uri iPhone care vor fi promovate ca fiind disponibile pentru achizitie in rate la preturi ce incep de la 25 de dolari sau 50 de dolari in functie de perioada aleasa pentru plata ratelor, schimbarea fiind una benefica pentru toata lumea.

With $0 down for well-qualified customers, the ability to upgrade early and down-payment options available with even lower monthly installments, our customers are overwhelmingly choosing AT&T Next. Starting January 8, AT&T Next will be the primary way to get a new smartphone at AT&T.

Apple a lansat in toamna anului trecut propriul program de vanzare de iPhone in rate si mai mult ca sigur aparitia sa are legatura cu anuntul facut astazi de catre AT&T, asta deoarece americanii vor trebui sa isi cumpere telefoanele mobile in rate de acum.

Schimbarea din SUA va avea efecte si pe pietele din Europa in cel putin un an, zic eu, asa ca ne putem astepta ca subventiile pentru telefoane mobile sa dispara repede de peste tot, ele urmand a fi inlocuite cu planuri tarifare pentru achizitionarea terminalelor in rate.

Problema cu aceasta schimbare este ca unii operatori de telefonie mobila vor vinde terminalele in rate egale cu pretul standard de achizitie, in timp ce altii vor practica dobanzi pentru rate si asa in final clientul va fi cel care va pierde bani din schimbare.

Voi ce parere aveti despre renuntarea la subventionarea costurilor telefoanelor mobile ?

 • lucian84

  Tot ce vine din partea de vest, mai ales America, înseamnă japca, vor sa încasează profit maxim din orice !!! Eu nu mai
  Cumpăr de ceva vreme lucruri care au apărut acum. Le Cumpăr după un an doi cand le plătești la adevărat valoare !!!

 • kla

  Si Orange vinde in rate, deci schimbarea se apropie

 • Da, dar ei inca mai subventioneaza, cred ca nu vor renunta la asta inca pentru ca in Romania lucrurile sunt cu mult diferite fata de cele din SUA.

 • Attilar1

  Sistemul de rate de la Orange este total nefavorabil clientului: am vrut sa cumpăr un iPhone in 12 rate, am prelungit abonamentul cu 24 luni, am primit in telefon codat in rețea si prețul telefonului, ghici ???? Preț la liber …. Atunci mai bine te duci frumos la un magazin si cumperi in 12 rate egale fără dobânda. E adevărat ca este mai scump, dar e mai convenabil.

 • Attilar1

  Am uitat abonament 29€ si preț iPhone 6s plus 64GB, 939€

 • Deci ai abonament de 29 de euro si ai luat un iPhone in rate. Pai abonamentul ala de 29 de euro nu include subventia, presupun, iar pretul iPhone-ului voiai sa fie mai mic daca in abonament nu ai subventie ?

 • alin

  Si eu am facut acelasi lucru doar cu abonament de 42 de euro 6s plus de 64 cu doar 470 de euro 🙂 si asigurare , am mai platit exact 85 de euro pt varianta neverlock adica un total de 555 de euro si am un super abonament 20 gb in 4g nelimitat tot roming 1000 min si 2gb ,

 • gheorghe

  Adica la abonament de 42 euro , tie ti se pare ca ai platit doar 555 euro pe telefon cu tot cu asigurare ? Cred ca traiesti in alta lume daca tu crezi ca primesti servicii de 42 de euro si pretul ala nu contine mare parte din pretul telefonului .
  E bina ca exista astia ca tine , ca fac profit cu galeata si Apple si operatorul .

 • Olimpiu

  Right gheorghe!

 • Pingback: Apple pierde teren in fata Samsung intr-o tara foarte importanta | iDevice.ro()