Prima Pagina Apple Apple pierde teren in fata Samsung intr-o tara foarte importanta

Apple pierde teren in fata Samsung intr-o tara foarte importanta

Apple a avut un trimestru fiscal cu recorduri in vanzarile de iPhone-uri, insa in ciuda faptului ca la nivel global terminalele au avut parte de o evolutie buna, in SUA se pare ca Apple incepe sa piarda teren in fata Samsung si a producatorilor de terminale Android.

Conform unei analize publicate recent de catre o firma din SUA, Apple este lider pe piata smartphone-urilor in tara sa natala, avand o cota de piata de 40%, insa Samsung incepe sa se apropie de ea, avand o cota de piata de 31%, cu doar aproape 25% mai mica decat cea a Apple.

Desi Apple ramane, deocamdata, lider in SUA pe piata smartphone-urilor, lucrurile se vor schimba in viitor din cauza unei schimbari importante facute de catre operatorii de telefonie mobila, acestia renuntand sa mai vanda telefoane mobile la pret subventionat.

Aceasta schimbare de strategie va obliga utilizatorii sa plateasca preturi intregi pentru smartphone-uri la achizitie, iar din moment ce iPhone-urile sunt mai scumpe decat terminalele Android, compania Apple va avea de depasit multe probleme in urmatorii ani.

Operators are pulling out all the tricks to encourage phone upgrades. The once-familiar two-year contract, which tied consumers to a two-year phone upgrade cycle, is gradually fading. U.S. carriers started to do away with two-year contracts in 2012, and by the third quarter of 2015, only 51% of mobile consumers had a contract, down from almost 70% at the end 2011.

cota piata iPhone SUADesi Apple permite cumpararea iPhone in rate multumita unui program lansat cu cateva luni in urma, nimeni nu stie cat de mult ar putea ajuta el compania avand in vedere ca terminalele Android sunt mai ieftine, chiar si in rate, cei de la Samsung planuind sa-i copieze initiativa.

Pe masura ce operatorii de telefonie mobila vor lua la nivel global decizia de a nu mai subventiona pretul smartphone-urilor, compania Apple va avea probleme si mai mari in a vinde zeci de milioane de unitati in fiecare trimestru fiscal, asa ca va fi interesant de vazut ce ne va aduce viitorul.

 • Daniel

  40% Apple , 31 % samsung. Cum naiba sa fie samsung cu aproape 25% mai mică? La matematica ați fost sau erați la fumat etnobotanice? 40 – 31 = 25 ?!? Doamne ferește articole scrie sa fie scrise , dar pline de Inepții.

 • Ia mai fa un calcul cat reprezinta diferenta aia de 9 procente din 40 de procente pe care pe care le are Apple. Tu ai scazut o cota dintr-o alta cota si ti-a iesit altceva decat ceea ce spun eu.

 • VYC

  Ai uitat sa precizezi si despre “evolutia” apple pe ultimii 2 ani. O sa creasca samsung in vanzari an de an daca apple nu schimba ceva radical la noile iphone-uri , softuri si tehnologie.

 • KTA

  @Daniel:cum e cu etnobotanicele❓sigur erai si tu pe acolo❗️❗️❗️Daca nu ar fi de plans ar fi de ras😂😀

 • ionutuzzi

  Daniel: stai jos azi primesti nota 4 :)) sa vi cu carnetul de note semnat de părinții tai

 • rethy

  :))) “40-31=25” si mai esti si nervos… Daniele, asta a fost epica!

 • mihai

  Daniel,daca taceai,filozof ramaneai….

 • Mihai

  Huh cum ti-a dat 25%? Ai considerat 40% ca fiind 100% și diferența de 8 procente este 25?

 • Mihai

  Ai calculat așa doar de dragul cifrelor mari.

 • Asa cevaa

  Cum naiba sa consideri 25% din 40% din altceva in raport cu 31% care fac parte din aceeasi categorie. Asta este Appleism pe fata sa nu zic nesimtire. 9% nu suna asa dramatic ce-i drept.