TVA-ul se reduce cu 4% de la 1 ianuarie

15

reducere TVA 4%TVA-ul se reduce cu 4% de la 1 ianuarie si probabil stiti deja asta, produsele non-alimentare urmand a avea aplicat un TVA de doar 20% in locul celui de 24% practicat pana in momentul de fata in Romania.

Reducerea de TVA cu 4% se aplica din aceasta noapte si unele magazine online au anuntat deja ca-si vor inchide website-urile pentru a aplica reducerea de TVA de la 24% la 20% pentru toate produsele disponibile in propria oferta.

Acelasi lucru se va intampla nu doar in magazinele online, ci si in magazine din toata tara, unde pretul produselor ar trebui sa scada usor in urma acestei modificari, sau cel putin aceasta ar trebui sa fie reactia logica a tuturor comerciantilor, chiar daca nu in toate cazurile va fi asa.

Calculul difera in functie de valoarea produsului pe care il cumparati, insa in mare toate produsele care aveau TVA de 24% pana astazi ar trebui sa fie mai ieftine incepand de maine, asta daca nu vor exista comercianti mai lacomi care nu vor reduce preturile.

eMAG a redus TVA-ul produselor cu 4% deja, Elefant face acelasi lucru in aceasta dimineata, alte magazine online avand practici similare acum sau incepand de maine, toata lumea pregatindu-se sa le ofere clientilor preturi mai mici pentru produse.

Acestea fiind spuse, reducerea TVA cu 4% pentru produsele non-alimentare va aduce mai multi bani in buzunarele noastre si acest lucru il veti resimti pe parcursul anului, iar pe masura ce cumparati tot mai mult veti vedea ca va raman tot mai multi bani pentru alte cheltuieli.

Separat de reducerea pentru produsele non-alimentare, se va face si o reducere de TVA cu 4% pentru publicatiile tiparite pe hartie, acestea urmand a avea un TVA de doar 5% incepand de la 1 ianuarie.