CES 2016: Acer lanseaza laptop-uri cu WiGig si camere 3D

Acer Aspire V Nitro Black EditionSeparat de Acer H7 cu conector USB-C, Acer a adus la CES 2016 si noi laptop-uri care le ofera utilizatorilor posibilitatea de a inregistra in format 3D obiectele din lumea reala, dar si de a face transfer de date prin Wi-Fi la viteze de pana la 4.6 Gbps.

Incepem cu Acer Aspire V Nitro Black Edition vizibil in imaginea de mai sus, el avand o camera 3D Intel RealSense implementata, aceasta oferind posibilitatea de a inregistra in format 3D obiectele din lumea reala pentru a le putea imprima cu o imprimanta 3D.

Separat de inregistrarea de obiecte in format 3D, cei de la Acer sustin ca utilizatorii pot face si sesiuni de streaming online in format 3D, fundalul locatiei in care se afla putand fi eliminat si inlocuit cu orice doresc ei, inclusiv cu stream-uri video din jocurile compatibile.

Toate laptop-urile din seria Acer Aspire V Nitro Black Edition sunt disponibile cu ecrane de 15/17 inch, procesoare Intel Skylake si placi video Nvidia, preturile de vanzare ale produselor urmand a incepe de la 1099 dolari, februarie fiind luna aleasa de catre lansare.

Acer TravelMate P648

Trecem acum la Acer TravelMate P648, acesta fiind primul laptop in care a fost implementata tehnologia Wi-Fi 802.11ad, cunoscuta popular drept WiGig, ea oferind posibilitatea de a face transfer de date la viteze de pana la 4.6 Gbps intre dispozitive electronice.

Pentru a oferi aceste beneficii, Acer TravelMate P648 foloseste chip-uri Qualcomm Atheros ce suporta trei frecvente, mai exact cele de 2.4 GHz, 5 GHz si 60 GHz, cea din urma permitand transferul de date la viteze atat de mari intre dispozitive electronice.

Problema cu standardul Wi-Fi 802.11ad este ca raza de actiune este foarte mica, astfel ca intreaga comunicare se limiteaza la dispozitivele aflate in aceeasi camera, asta daca aveti un router compatibil cu el, insa implementarea intr-un laptop este un prim pas spre cresterea in popularitate a tehnologiei.