Unul din 5 romani are cel putin 3 gadget-uri pentru navigarea pe internet

Conform statisticilor din anul trecut, se pare ca unul din 5 romani are cel putin 3 gadget-uri pentru navigarea pe internet.

Romania a reusit anul trecut sa treaca cu succes pragul de 80 de milioane de abonamente la internet. Este clar si evident faptul ca tot mai multi romani folosesc,trei sau mai multe, dispozitive pentru a naviga pe internet, acasa sau la serviciu.

Lucrurile s-au schimbat rapid, de exemplu in anul 2005 doar 30% dintre romanii din mediul urban aveau calculator, si doar 1% laptop. Statisticile anului 2011, spun ca peste jumatate aveau in casa un calculator, un sfert laptop, 10% smartphone si 2% tablete. Cu timpul, deloc surprinzator, 10% au renuntat la calculator, dar 34% au laptop, 38% smartphone, 14% tablete si 12% TV Smart.

In urma cu 5 ani, cam peste 75% din populatia oraselor din Romania folosea doar un singur device. Acum, procentul a scazut sub 50%. La celalalt pol, numarul utilizatorilor de internet care folosesc cel putin 3 dispozitive diferite a crescut de la 4% la 20%. Varful fiind de 33% in Bucuresti, evident.
Acum media este 1,8 gadget-uri folosite de un singur utilizator in mediul urban si 1,7 in mediul rural.