Volkswagen e-Golf Touch controleaza masina doar cu gesturi

Volkswagen e-Golf TouchVolkswagen este prezenta la CES 2016 zilele acestea si nu vorbeste despre cum a inselat lumea intreaga cu emisiile masinilor sale, ci prezinta, printre altele, un sistem numit e-Golf Touch care le permite soferilor sa controleze o masina folosind gesturi sau comenzi vocale.

Sistemul este demonstrat deocamdata pe o masina electrica e-Golf si vorbim despre un ecran tactil de 9.2 inch care are o camera incorporata si este capabil sa permita controlarea unor functii simple ale masinii prin simplele unduiri ale mainii facute in fata sa.

Avand un port USB-C, masina permite incarcarea oricarui tip de terminale mobile, asta desigur daca ele nu au cumva un sistem de incarcare wireless cu care scaunele din fata si din spate sunt deja echipate, saltul tehnologic fiind enorm pentru compania Volkswagen.

Separat de acestea, masina poate fi controlata prin comenzi vocale, iar cei de la Volkswagen au implementat o serie de microfoane si difuzoare care amplifica in spatele masinii ceea ce spun ocupantii scaunelor din fata, astfel incat ei sa poata fi auziti fara probleme.

In continuare, masina Volkswagen e-Golf poate fi controlata si de o tableta ce este conectata la ea prin Wi-Fi, pasagerii din spate avand control asupra volumului difuzoarelor din masina, compania oferind si posibilitatea de a personaliza diverse aspecte ale masinii chiar si de catre pasageri.

Volkswagen e-Golf Touch va fi implementat in masinile lansate anul acesta, insa nu se stie cate dintre aceste functii vor fi efectiv disponibile chiar din 2016.