Cum ar putea avea iPhone 7 doua camere

iPhone 7 doua camereUn iPhone 7 cu doua camere pare improbabil daca ne raportam la tot ceea ce a facut Apple in ultimii ani, insa zvonuri aparute in cursul anului trecut indicau faptul ca in Cupertino este testat un asemenea dispozitiv de catre ingineri.

Zvonurile sunt sustinute si de brevete de inventie inregistrate de catre compania Apple, unul dintre ele descriind un sistem in care doua camere ar putea fi montate in spatele unei lentile si ne-ar putea permite sa inregistram poze sau clipuri video in format diferit.

Mai exact, iPhone 7 ar putea trece de la o distanta focala la alta folosind separat fiecare dintre cele doua camere, el putand inregistra atat poze standard, cat si altele care sa afiseze un subiect de la o apropiere mult mai mare, totul fara a misca terminalul in raport cu ceea ce inregistram.

Aceasta descriere pentru sistem este doar o parte din ceea ce ar putea oferi Apple intr-un iPhone 7 cu doua camere, compania americana gandindu-se ca ar putea oferi in dispozitiv care poate inregistra simultan poze si clipuri video, asta desi practic putem face acelasi lucru si acum, dar nu chiar atat de bine.

 

[Imagine] capturing a child extinguishing candles on a birthday cake […] In some embodiments, second camera module 3084 can be used as a telephoto camera module to zoom in on the face of the child as she is about to blow out the candles and first camera module 3082 can capture a burst of high resolution still images of her smiling face. In some embodiments, first camera module 3082 is simultaneously capturing standard 1080p 30 frames per second video of the entire group of kids gathered and singing around the cake […] As the two camera modules are synchronized in time, the still images can easily be automatically inserted at the right time in a final video stream.

Separat de aceasta functionalitate, un iPhone 7 cu doua camere ar putea inregistra clipuri video la framerate standard si in slow-motion, ele putand fi combinate automat dupa finalizarea inregistrarii folosind o aplicatie special creata de catre compania Apple.

In aceeasi idee ar putea fi inregistrate filme in format 1080p si 4K, un exemplu dat de catre Apple fiind cel al unui meci de baseball in care utilizatorul inregistreaza miscarile jucatorilor in framerate standard si actiunile acestora cu zoom si in slow-motion pentru a le vedea mai tarziu.

 

Some embodiments generate a synthetic result image at least in part from data of the first image and data of the second image. In some embodiments, the synthetic intermediate image has is generated by enhancing the first image using data from the second image. Some embodiments display the first image and the second image in a shared screen interface.

Mergand mai departe, Apple descrie o metoda in care doua feed-uri video inregistrate de catre camere ar putea fi suprapuse intr-un singur film, o asemenea functionalitate parand imposibila in momentul de fata cu o singura camera disponibila intr-un smartphone.

In ceea ce priveste pozele, Apple descrie metode prin care ar putea permite schimbarea focalizarii in poza dupa inregistrarea ei, acest lucru fiind oferit deja de anumite aplicatii, insa poze combinate facute de doua camere ar oferi o calitate mult mai buna pentru o asemenea functionalitate.

Tot ceea ce descrie Apple in brevetul sau de inventie pare foarte departe de a fi implementat intr-un smartphone si probabil acest lucru este adevarat, asta daca nu cumva vom avea surprize interesante in iPhone 7.