Microsoft dezvolta propria cartela SIM

Microsoft SIM WindowsMicrosoft dezvolta propria cartela SIM pentru smartphone-uri, asa cum Apple a dezvoltat si lansat Apple SIM pentru iPad deocamdata, ideea din spatele acestor cartele fiind similara.

Microsoft a dezvoltat o cartela SIM care le permite unor utilizatori de dispozitive cu Windows 10 sa se conecteze la diverse retele de telefonie mobila fara a avea un abonament activ, o aplicatie speciala din Windows Store facilitand accestul la ele cel putin in SUA.

Cartela SIM a celor de la Microsoft functioneaza doar in Windows 10 si deocamdata nu se cunosc detalii cu privire la ceea ce ofera ea pentru utilizatori in materie de planuri tarifare si beneficii, insa probabil aceste lucruri vor deveni publice de indata ce planurile Microsoft se vor definitiva.

Apple a creat Apple SIM in exact acelasi scop si are parteneriate cu unele companii pentru a oferi trafic de date posesorilor de tablete iPad in diverse tari de pe glob, insa cartela este vanduta numai in anumite regiuni deocamdata, disponibilitatea urmand a fi extinsa in viitor.

Aceste cartele ne pot permite sa incercam oferta oricarui operator de telefonie mobila fara a avea o cartela a sa in terminal si din pacate va mai fi nevoie de cativa ani inainte ca toti operatorii sa fie de acord cu existenta acestor cartele.