Apple SIM inlocuieste cartelele SIM pentru a naviga pe internet in 90 de tari

Apple SIMApple SIM este o cartela SIM universala dezvoltata de catre compania Apple si inclusa in iPad Air 2 in ideea de a le oferi utilizatorilor posibilitatea de a alege planuri tarifare pentru trei operatori de telefonie mobila din SUA fara a lua o cartela SIM de la ei.

Ideea din spatele Apple SIM este ca intr-o zi utilizatorii sa nu mai foloseasca banalele cartele SIM normale si sa aiba ofertele operatorilor de telefonie mobila direct in aplicatia Settings, Configurari, a iOS pentru a alege de acolo orice doresc.

Pana ca o asemenea ideea sa fie pusa in practica, Apple a intrat intr-un parteneriat cu GigSky pentru a le oferi posesorilor de tablete iPad posibilitatea de a beneficia de trafic de navigare pe internet in nu mai putin de 90 de tari de pe planeta, pretul datelor fiind accesibil pentru americani.

Mai exact, cu Apple SIM in iPad, utilizatorii GigSky vor putea cumpara trafic de internet in cele 90 de tari de pe glob si se vor putea folosi de el pentru a naviga pe internet oricand doresc, fara a cumpara o cartela de la un operator de telefonie mobila local si a isi bate capul cu ofertele lor.

Apple SIM GigSky

Daca, spre exemplu, veti calatori din Romania spre Germania, veti plati 10 dolari pentru 75 MB de trafic de internet valabili 2 zile, 25 de dolari pentru 400 MB de trafic de internet valabili 7 zile sau 50 de dolari pentru 3 GB de trafic de internet valabili o luna intreaga.

Preturile din imagine sunt identice pentru diverse tari europene, inclusiv Marea Britanie, insa in Franta si altele veti primi mai putin trafic in aceeasi bani, insa ideea din spatele serviciului este extrem de utila pentru cei care calatoresc foarte des in diverse tari.

Ceea ce vedem acum este un preambul pentru capacitatea Apple SIM de a face cartelele SIM standard inutile, insa va fi greu de convins opratorii de telefonie mobila sa ne permita sa folosim un asemenea standard la scara larga.