Apple este singurul producator de PC-uri cu vanzari in crestere in T4 2015

Vanzarile de Mac-uri au fost in crestere in T4 2015, compania Apple fiind singurul producator de PC-uri cu crestere in vanzari in ultimele trei luni ale anului, majoritatea competitorilor directi vazand scaderi considerabile ale unitatilor livrate catre clientii din intreaga lume.

Apple vanzari Mac vs PCApple este singurul producatori de PC-uri ale carui vanzari au fost in crestere in cursul T4 2015, situatia surprinzatoare punand compania americana intr-o pozitie foarte buna pe piata producatorilor de calculatoare.

Conform estimarilor privind vanzarile de PC-uri pentru T4 2015, compania Apple ar fi comercializat 5.6 milioane de Mac-uri in aceasta perioada, ajungand pentru prima oara in top 5 vanzari de PC-uri la nivel global, vanzarile sale crescand cu 2.8% fata de T4 2014.

Nu de acelasi lucru se pot bucura cei de la Lenovo, Dell, ASUS sau Acer, vanzarile lor in T4 2015 fata de T4 2014 scazand cu valori cuprinse intre 3.2% si 11.2%, cei mai afectati fiind cei de la Acer, compania ocupand ultima pozitie in top 5 vanzatori de PC-uri.

Apple a vandut de aproape 3 ori mai putine PC-uri decat Lenovo, insa mai multe decat Acer si asta spune foarte multe despre popularitatea produselor sale intr-o piata care se afla intr-un constant declin de cativa ani incoace, fara vreo solutie de a redresa vanzarile.

vanzari PC-uri T4 2015

Jumatate dintre vanzarile totale de Mac-uri au fost inregistrate in SUA, insa acolo cei de la Lenovo au avut parte de o crestere de 21.1% a vanzarilor in T4 2015 fata de T4 2014, ASUS avand deasemenea parte de o crestere de 0.1% a vanzarilor, desi la nivel global vanzarile lor au scazut.

Per total, in T4 2015 s-au vandut cu 8.3% mai putine PC-uri decat in T4 2014, cifra fiind echivalenta cu 6.8 milioane de unitati, iar asta in conditiile in care vorbim despre perioada Black Friday urmata de cea a  sarbatorilor de iarna cand lumea cumpara foarte multe cadouri.

Desi Mac-urile au preturi de vanzare foarte mari in comparatie cu alte PC-uri, daca facem abstractie de segmentul ultrabook-urilor, compania Apple reuseste totusi sa-si depaseasca in vanzari competitorii si probabil acest trend nu se va opri prea curand.