Prima Pagina Netflix Netflix blocheaza proxy/VPN-urile care ascundeau tara utilizatorului

Netflix blocheaza proxy/VPN-urile care ascundeau tara utilizatorului

Netflix va bloca proxy/VPN-urile care permit in momentul de fata accesarea librariilor de filme si seriale din alte tari de pe planeta, compaina americana facand anuntul in cursul acestei seri prin unul dintre vicepresedintii sai.

Vicepresedintele Netflix, David Fullagar, a scris intr-un articol publicat pe blogul companiei ca in urmatoarele saptamani vor fi blocate proxy/VPN-urile care ascund locatia reala a unui utilizator pentru ca acesta sa poata accesa o librarie de continut la care in mod normal nu trebuia sa aiba acces.

In aceasta idee, utilizatorul va putea vedea doar continutul disponibil pentru tara in care se afla, deci cei care cumpara un abonament in Romania si pleaca in SUA, vor putea accesa libraria de acolo cu mult mai multe filme, cei care fac procedura inversa, pierzand acces la mult continut.

In prezent exista o multitudine de servicii care permit vizualizarea de continut complet Netflix de oriunde din lume, insa compania americana pare hotarata sa lupte serios impotriva serviciilor care permit vizualizarea de continut fara restrictii de tara.

Some members use proxies or “unblockers” to access titles available outside their territory. To address this, we employ the same or similar measures other firms do. This technology continues to evolve and we are evolving with it. That means in coming weeks, those using proxies and unblockers will only be able to access the service in the country where they currently are. We are confident this change won’t impact members not using proxies.

Problema pentru Netflix este foarte mare deoarece este foarte greu sa blochezi servicii de tip proxy sau VPN, insa daca o afirmatie de acest gen a fost facuta public, atunci inseamna ca o tehnologie destul de bine gandita sta la baza proiectului pentru blocarea proxy/VPN-urilor.

Cat succes va avea Netflix in a bloca continut pentru utilizatorii din diverse tari de pe planeta ramane de vazut, insa daca planuiati sa cumparati abonamente anuale la vreun serviciu de acest gen, ar fi bine sa mai asteptati.

 • bogdanG

  Oricum… Am deblocat si eu continutul US pe iphone si vreau sa spun ca, in afara de multe seriale, cantitatea de filme lasa de dorit. Netflixul din Romania are filme mai interesante decat cele din US, inclusiv unele in plus. Nu inteleg cum este posibil ca noi sa avem seria Batman (Dark Knight) si ei sa nu o aiba.

 • bogdan

  Într-o tara sunt mai multe firme care furnizează conținut media, și de obicei o firma care cumpără exclusivitate are dreptul doar ea de a furniza acel serial, pe o perioadă determinată

 • bogdan

  De aceea în USA nu în toate statele veți găsi același conținut, sau în alte țări, în Italia Sky are esclusivitate pentru o perioadă destul de lunga și netflix nu are dreptul la unele seriale

 • Leon

  Nu cred ca ar fii greu. Avand in vedere ca schimbarea IP-ului se realizeaza strict pe browsere.

 • Dan

  Nu mai face afirmații dacă nu știi despre ce vorbești. O conexiune de tip VPN *nu* se “realizează strict pe browsere”. Ai acces la internet, deci și la Google. Informează-te și apoi mai vorbim.

 • Bogdan Scubli

  salut, ma poti ajuta si pe mine cu informatii privind deblocarea continutului pt usa, am con pe netflix in ro si sunt doar cateva seriale, ms anticipat

 • Getflix, Hoola.

 • amfetamin
 • Pingback: Netflix incepe sa blocheze VPN-urile | iDevice.ro()