Netflix blocheaza proxy/VPN-urile care ascundeau tara utilizatorului

Subtitrari romana NetflixNetflix va bloca proxy/VPN-urile care permit in momentul de fata accesarea librariilor de filme si seriale din alte tari de pe planeta, compaina americana facand anuntul in cursul acestei seri prin unul dintre vicepresedintii sai.

Vicepresedintele Netflix, David Fullagar, a scris intr-un articol publicat pe blogul companiei ca in urmatoarele saptamani vor fi blocate proxy/VPN-urile care ascund locatia reala a unui utilizator pentru ca acesta sa poata accesa o librarie de continut la care in mod normal nu trebuia sa aiba acces.

In aceasta idee, utilizatorul va putea vedea doar continutul disponibil pentru tara in care se afla, deci cei care cumpara un abonament in Romania si pleaca in SUA, vor putea accesa libraria de acolo cu mult mai multe filme, cei care fac procedura inversa, pierzand acces la mult continut.

In prezent exista o multitudine de servicii care permit vizualizarea de continut complet Netflix de oriunde din lume, insa compania americana pare hotarata sa lupte serios impotriva serviciilor care permit vizualizarea de continut fara restrictii de tara.

Some members use proxies or “unblockers” to access titles available outside their territory. To address this, we employ the same or similar measures other firms do. This technology continues to evolve and we are evolving with it. That means in coming weeks, those using proxies and unblockers will only be able to access the service in the country where they currently are. We are confident this change won’t impact members not using proxies.

Problema pentru Netflix este foarte mare deoarece este foarte greu sa blochezi servicii de tip proxy sau VPN, insa daca o afirmatie de acest gen a fost facuta public, atunci inseamna ca o tehnologie destul de bine gandita sta la baza proiectului pentru blocarea proxy/VPN-urilor.

Cat succes va avea Netflix in a bloca continut pentru utilizatorii din diverse tari de pe planeta ramane de vazut, insa daca planuiati sa cumparati abonamente anuale la vreun serviciu de acest gen, ar fi bine sa mai asteptati.