Samsung investeste 7 miliarde de dolari pentru a produce ecrane OLED dedicate iPhone

Samsung investeste 7.47 miliarde de dolari in echipamente de productie pentru panouri OLED, totul in ideea de a incheia un contract pe termen lung in vederea furnizarii acestui tip de componenta pentru viitoarele terminale iPhone ce urmeaza sa fie lansate de catre compania Apple.

samsung venituri q4 2015Samsung incearca din rasputeri sa indeplineasca toate cerintele Apple privitoare la capacitatea de productie necesara contractarii ca furnizor de ecrane OLED pentru terminale iPhone, coreenii fiind dispusi sa investeasca 7.47 miliarde de dolari in acest sens.

Samsung este dispusa sa investeasca aceasta suma in echipamente care vor produce ecrane OLED dupa specificatiile Apple si in suficient de multe exemplare pentru a sustine vanzarile globale de terminale iPhone care sunt intr-o continua crestere.

Divizia Samsung care produce ecrane OLED este capabila sa livreze 30.000 de panouri OLED catre furnizori in momentul de fata, insa productia va fi crescuta la 45.000 de panouri anul acesta si va creste cu inca 45.000 de panouri pe luna pana in 2017.

Practic Samsung investeste 7.47 miliarde de dolari pentru a putea fabrica sute de mii de panouri OLED in fiecare luna in ideea de a satisface nevoile companiei Apple care vinde zeci de milioane de terminale iPhone in fiecare trimestru fiscal, insa investitiile depind de incheierea unui contract cu cei din Cupertino.

It is heard that Samsung Display will supply Flexible OLEDs (Organic Light-Emitting Diode) to Apple for iPhones. Maximum of $7.47 billion (9 trillion KRW) of plant and equipment investment is expected. According to industries on the 13th, contract between Samsung Display and Apple regarding Flexible OLED Panels for iPhones has practically been decided.

Samsung va cumpara echipamentele necesare de la companiile AP Systems si HB Technology, ambele avand sediile in Coreea de Sud, deci vorbim despre un proces foarte complex, dar care va aduce mult mai multi bani in contiurile coreenilor.

Separat de Samsung, compania Apple intentioneaza sa cumpere ecrane OLED si de la AU Optronics, LG si Japan Display, fiecare dintre aceste companii furnizand in momentul de fata ecrane LCD pentru terminale iPhone sau tablete iPad, ele fiind nevoie deasemenea sa faca investitii pentru a sustine productia OLED.

Primele terminale iPhone cu ecrane OLED ar trebui sa ajunga pe piata in cursul anului 2018, asa ca pana atunci toate companiile au suficient timp la dispozitie pentru a isi pregati diviziile.