Prima Pagina Samsung Samsung investeste 7 miliarde de dolari pentru a produce ecrane OLED dedicate...

Samsung investeste 7 miliarde de dolari pentru a produce ecrane OLED dedicate iPhone

Samsung investeste 7.47 miliarde de dolari in echipamente de productie pentru panouri OLED, totul in ideea de a incheia un contract pe termen lung in vederea furnizarii acestui tip de componenta pentru viitoarele terminale iPhone ce urmeaza sa fie lansate de catre compania Apple.

Samsung incearca din rasputeri sa indeplineasca toate cerintele Apple privitoare la capacitatea de productie necesara contractarii ca furnizor de ecrane OLED pentru terminale iPhone, coreenii fiind dispusi sa investeasca 7.47 miliarde de dolari in acest sens.

Samsung este dispusa sa investeasca aceasta suma in echipamente care vor produce ecrane OLED dupa specificatiile Apple si in suficient de multe exemplare pentru a sustine vanzarile globale de terminale iPhone care sunt intr-o continua crestere.

Divizia Samsung care produce ecrane OLED este capabila sa livreze 30.000 de panouri OLED catre furnizori in momentul de fata, insa productia va fi crescuta la 45.000 de panouri anul acesta si va creste cu inca 45.000 de panouri pe luna pana in 2017.

Practic Samsung investeste 7.47 miliarde de dolari pentru a putea fabrica sute de mii de panouri OLED in fiecare luna in ideea de a satisface nevoile companiei Apple care vinde zeci de milioane de terminale iPhone in fiecare trimestru fiscal, insa investitiile depind de incheierea unui contract cu cei din Cupertino.

It is heard that Samsung Display will supply Flexible OLEDs (Organic Light-Emitting Diode) to Apple for iPhones. Maximum of $7.47 billion (9 trillion KRW) of plant and equipment investment is expected. According to industries on the 13th, contract between Samsung Display and Apple regarding Flexible OLED Panels for iPhones has practically been decided.

Samsung va cumpara echipamentele necesare de la companiile AP Systems si HB Technology, ambele avand sediile in Coreea de Sud, deci vorbim despre un proces foarte complex, dar care va aduce mult mai multi bani in contiurile coreenilor.

Separat de Samsung, compania Apple intentioneaza sa cumpere ecrane OLED si de la AU Optronics, LG si Japan Display, fiecare dintre aceste companii furnizand in momentul de fata ecrane LCD pentru terminale iPhone sau tablete iPad, ele fiind nevoie deasemenea sa faca investitii pentru a sustine productia OLED.

Primele terminale iPhone cu ecrane OLED ar trebui sa ajunga pe piata in cursul anului 2018, asa ca pana atunci toate companiile au suficient timp la dispozitie pentru a isi pregati diviziile.

 • Matei Iulian

  In curand pe spatele fiecarui Iphone o sa scrie “Made by Samsung” :))

 • lucian84

  Bine zis :)))

 • Viorel Predatorul

  Scrie deja pe componentele “cheie” din interiorul iPhone-ului 🙂

 • Viorel Predatorul

  Ca să fim sinceri, nu cred că Samsung se străduiește “din răsputeri” ca să facă pe plac lui Apple. Suna prea “serviabil”, ceea ce nu cred că este cazul la nivelul ăsta. De unde nu știm că “Apple se străduiește din răsputeri să încheie un contract cu Samsung”?

  La nivelul ăsta, “money talks”, iar decidenții de la Apple și Samsung gândesc în termeni de “rentabilitate financiară”, etc. Aici nu e vorba de orgolii… Apple știe că Samsung este singura care poate produce în cantitățile necesare, și mai ales la calitatea cea mai bună. Când pe piață există puțini cumpărători și puțini vânzători, și mai ales când aceștia pot influența prețul, regulile jocului sunt dificile.

  Samsung nu este o companie mică, iar dacă vrea să facă investiția asta, e clar că o face așa încât să câștige. Cel care se străduiește “din răsputeri”, o face vrând-nevrând, și nu este cazul.

 • Srb Srb

  Cu atatea companii care fac oled, e si normal samsung sa vrea sa colaboreze ca pana acuma cu Apple. Cand nu esti singurul care detii procesul de fabricatie tre sa te bati sa investesti sa arati ca esti demn de a colabora cu Apple.Avantajul samsung este ca poate tine pasul cu nr de unitati de care are apple nevoie dar chiar si asa tre sa apeleze si la AU Optronics, LG si Japan Display

 • gheorghe

  Tu de unde stii ca va renunta cu CPU ? Crezi ca TSMC singura e capabila sa acopere cererea Apple ?

 • Viorel Predatorul

  Eu aș spune că Apple încearcă să își diversifice portofoliul de furnizori de componente, nimic altceva. Ceea ce spui tu este o copilărie, ca și cum Samsung merge la Apple și îi cerșește un contract.
  Am mai scris în trecut un comentariu în care spuneam că portofoliul de clienți a lui Samsung este foarte diversificat, primii clienți fiind Sony și încă unul, iar Apple era pe locul 3,cu o pondere de vreo 6-8% în total furnizori.

  Normal că e un contract important între cele două companii, cu rulaje de miliarde de dolari. Imaginați-vă că Petrom – cea mai mare companie românească după cifra de afaceri – are venituri totale de 1 miliard dolari. Cum sună să semneze contract de vreo 15 miliarde dolari? Este ceva…

  Însă asta nu înseamnă că Samsung cerșește ceva de la Apple, nimeni nu pleacă capul acolo.
  În opinia mea, Samsung urmărește în principal să își consolideze poziția de lider detașat pe piața. Punct.
  Apple dorește cel mai mic pret, cea mai bună calitate, însă vrea să își diversifice furnizorii, ca să nu mai depindă exclusiv de unul singur, asta oferindu-i în cele din urmă, o putere sporită în negocieri. Punct.

 • Viorel Predatorul

  Încă ceva Srb… Cică sa demonstrezi ca esti demn de Apple”
  Ți se pare că Apple face produse ireprosabile dpdv al hardware-ului?? Aia care au făcut ecranele Macurilor, erau “demni” de Apple?? Aia care au făcut carcasele iPhone 5/S care se exfoliau de vopsea, erau “demni” de Apple?
  Aia care fac cablurile d alimentare care se rup, sunt “demni” de Apple?