Creatorii F.lux vorbesc despre iOS 9.3 Night Shift

F.lux este o aplicatie creata pentru iOS si OS X, ea permitandu-le utilizatorilor sa modifice temperatura culorilor afisate de catren ecranele terminalelor, ideea din spatele functiei fiind de a ne ajuta sa ne protejam ochii noaptea cand folosim terminalele.

F.lux a fost copiata de catre Apple care a lansat in iOS 9.3 functia Night Shift, ea functionand exact la fel, iar acum creatorii aplicatiei originale sustin ca Apple ar trebui sa recunoasca faptul ca inovatia a fost a lor si sa le permita sa isi publice aplicatia F.lux in App Store.

Mai mult decat atat, creatorii F.lux ii cer companiei Apple sa ofere acces la API-urile care controleaza functia Night Shift pentru ca ei si alti dezvoltatori sa poata beneficia de functionalitatea acestei optiuni si sa creeze aplicatii pentru ea, insa desigur ca acest lucru nu se va intampla.

We’re proud that we are the original innovators and leaders in this area. In our continued work over the last seven years, we have learned how complicated people actually are. The next phase of f.lux is something we cannot wait to ship to the world.

Daca vreo persoana isi imagineaza ca Apple va raspunde acestor cereri si va oferi accs la API-urile Night Shift sau va permite publicarea aplicatiei F.Lux in App Store, ei bine ea se inseala amarnic, iar asta deoarece Apple nu interactioneaza cu dezvoltatorii de la care fura functii si le implementeaza in iOS.