iOS 9.3 – functia furata de Apple de la jailbreak

f.Lux instalare iPhoneiOS 9.3 aduce foarte multe noutati pentru posesorii de iPhone, iPad si iPod Touch-uri, compania Apple oferind o actualizare nsperat de mare pentru un update intermediar precum acesta, totul in speranta de a creste rata de adoptie a iOS 9.

Una dintre aceste functii poarta denumirea Night Shift, compania Apple implementand in iOS 9.3 un sistem Night Mode, adica un sistem de utilizare pe timpul noptii, el avand rolul de a reduce lumina emisa de ecranele iDevice-urilor si de a le modifica culorile pentru a ne relaxa inainte de somn.

Apple spune ca sistemul sau se activeaza automat la apusul soarelui in baza orei si a locatiei, el modificand inclusiv culorile afisate de catre ecranele iDevice-urilor noastre, lucru care pana acum era facut de catre o singura aplicatie ce putea fi instalata in iOS, denumirea sa fiind f.lux.

f.lux a fost lansata cu foarte mult timp in urma in Cydia si ne permitea sa modifica in totalitate tonalitatea culorilor ecranelor terminalelor iPhone sau ale tabletelor iPad, dezvoltatorul sau incercand la un mooment dat sa o publice in App Store, instalarea sa fara jailbreak fiind deasemenea posibila.

Apple a blocat posibilitatea de a instala f.lux fara jailbreak, iar in iOS 9.3 a preluat intreaga functionalitate a aplicatiei si o ofera prin sistemul Night Shift gandit pentru a relaxa utilizatorii seara si de a le oferi o experienta mai buna pentru utilizarea iDevice-urilor.

Cu fiecare versiune majora a iOS compania Apple mai fura ceva de la dezvoltatorii de tweak-uri pentru jailbreak, asa ca nimeni nu ar trebui sa fie surprins de includerea nativa a functionalitatii f.lux in iOS 9.3.

8 COMENTARII

  1. Un lucru bun, in curand nu vom mai avea nevoie de jailbreak. Oricum nu prea mai sunt de incredere iPhone-urile in privinta securitatii de cand cu jailbreak-ul …

  2. Evident, crezi ca update-urile astea aduc numai imbunatatiri ? Ingreuneaza modelele vechi pentru a te “forta” sa cumperi ceva mai nou, care merge mai fluent. In maxim 1 an, 5S-ul o sa ajunga la nivelul unui iPhone 4S.

  3. CUUUM APPLE FURA IDEI DE LA CINEVA??
    Mda eu cred ca apple a scos un brevet pentru functia asta acum muuuult timp si de fapt dezvoltatorul f.lux a preluat ideea…….si vad ca nimeni pe aici nu zice nimic despre asta, Dar daca Samsung fura functia asta , pai atunci o sa fie mare tragedie!!!!!!!!

  4. Apple a facut tot timpul asta , e sport national si sursa inepuizabila de inovatie – Cydia .
    Eu nu fac o tragedie din asta , sincer eu pot trece foarte usor peste , doar am de castigat !!

  5. Pai defapt, apple lanseaza jailbreak ca sa vada cum reactioneaza si functionea softul… Sa vada ce sa adauge si ce sa nu!
    •Ganditiv-…. Inainte nu aveam control center, avea SbSettings( din cydia)
    •si multe alte Addons-uri…, printre care si acesta! Cu Lumina ????