Apple testeaza iPhone cu Li-Fi de 224 Gbps

Li-Fi internet rapid Wi-FiCompania Apple testeaza determinale iPhone care au implementata tehnologia Li-Fi, aceasta oferindu-ne utilizatorilor posibilitatea de a naviga pe internet la viteze teoretice de pana la 224 Gbps.

Descrisa ca fiind de pana la 100 de ori mai rapida decat Wi-Fi, tehnologia Li-Fi ofera viteze de transfer de date mult mai mari decat cele ale Wi-Fi-ului standard, iar compania Apple a inceput deja sa testeze iDevice-uri care au o implementata, totul in ideea oferirii in viitor.

Tehnologia Li-Fi permite transferul ultra-rapid de date prin lumina aproape ultravioleta, ea fiind prezentata ca putand fi oferita inclusiv prin becurile pe care le utilizam pentru a ne lumina casele, cei de la Apple fiind convinsi ca ea este intr-adevar un inlocuitor pe termen lung pentru Wi-Fi.

Informatiile privind testarea de terminale iPhone cu Li-Fi integrat au fost descoperite in codul sursa al iOS 9.1, aceasta fiind prima versiune a sistemului de operare iOS in care au fost regasite informatiile privind noua tehnologie, insa exista sanse ca Apple sa o testeze de foarte multa vreme.

iphone li-fi iOS 9.1

Desi exista companii care testeaza tehnologia Li-Fi in lumea reala, numarul lor este foarte mic, asa ca va trece foarte mult timp pana in momentul in care ea va fi disponibila publicului larg impreuna cu produse care sa beneficieze de pe urma existentei sale.

In aceasta idee, este foarte putin probabil ca Apple sa lanseze foarte curand un iPhone cu Li-Fi integrat deoarece tehnologia este foarte departe de a fi pregatita pentru utilizatorii obisnuiti si la foarte multi ani distanta de a ajunge la maturitate, asa ca trebuie sa avem rabdare.

Intre timp vom vedea cu siguranta tot mai multe implementari ale Li-Fi in dispozitive capabile sa beneficieze de pe urma sa si noi confirmari ale faptului ca Apple testeaza functia, implementarea sa in iPhone sau iPad putand schimba serios modul in care folosim dispoztivele.