Prima Pagina iPhone Apple testeaza iPhone cu Li-Fi de 224 Gbps

Apple testeaza iPhone cu Li-Fi de 224 Gbps

Compania Apple testeaza determinale iPhone care au implementata tehnologia Li-Fi, aceasta oferindu-ne utilizatorilor posibilitatea de a naviga pe internet la viteze teoretice de pana la 224 Gbps.

Descrisa ca fiind de pana la 100 de ori mai rapida decat Wi-Fi, tehnologia Li-Fi ofera viteze de transfer de date mult mai mari decat cele ale Wi-Fi-ului standard, iar compania Apple a inceput deja sa testeze iDevice-uri care au o implementata, totul in ideea oferirii in viitor.

Tehnologia Li-Fi permite transferul ultra-rapid de date prin lumina aproape ultravioleta, ea fiind prezentata ca putand fi oferita inclusiv prin becurile pe care le utilizam pentru a ne lumina casele, cei de la Apple fiind convinsi ca ea este intr-adevar un inlocuitor pe termen lung pentru Wi-Fi.

Informatiile privind testarea de terminale iPhone cu Li-Fi integrat au fost descoperite in codul sursa al iOS 9.1, aceasta fiind prima versiune a sistemului de operare iOS in care au fost regasite informatiile privind noua tehnologie, insa exista sanse ca Apple sa o testeze de foarte multa vreme.

iphone li-fi iOS 9.1

Desi exista companii care testeaza tehnologia Li-Fi in lumea reala, numarul lor este foarte mic, asa ca va trece foarte mult timp pana in momentul in care ea va fi disponibila publicului larg impreuna cu produse care sa beneficieze de pe urma existentei sale.

In aceasta idee, este foarte putin probabil ca Apple sa lanseze foarte curand un iPhone cu Li-Fi integrat deoarece tehnologia este foarte departe de a fi pregatita pentru utilizatorii obisnuiti si la foarte multi ani distanta de a ajunge la maturitate, asa ca trebuie sa avem rabdare.

Intre timp vom vedea cu siguranta tot mai multe implementari ale Li-Fi in dispozitive capabile sa beneficieze de pe urma sa si noi confirmari ale faptului ca Apple testeaza functia, implementarea sa in iPhone sau iPad putand schimba serios modul in care folosim dispoztivele.

 • lucian84

  Sa înțelegem ca si alte firma testează dar inovația este Apple !!! Si acum vor vrea sa schimbam toate becurile prin casa? Sa renunțam la routere ? Ăștia cred ca ei au inventat coada la Cireașa si curva la banana !! Deja o dau in prosteală !

 • adrian

  LiFi-ul nu e inventie apple Luciane.

 • Tudor

  va trece mult pînă la asta

 • lucian84

  adrian tu nu înțelegi ironia din comentul meu ??

 • Matei Apple

  Parerea mea este ca Li-Fi pare o tehnologie interesanta dar… Debea in cativa ani daca poate fi folosita cu adevarat … Trebuie ca mai multe device uri sa fie compatibile nu se poate o trecere brusca

 • Iulius

  Interesant,dar noaptea ce faci?Aprinzi lumina?(chiar daca e low light)

 • Viorel Predatorul

  S-ar putea sa fie transmisiune viabila prin veioze mici de 1 W putere.

 • icetkk

  Sau ar putea să folosească ULTRAviolet și să nu fie nevoie de lumină vizibilă.

 • Viorel Predatorul

  Plus că te mai și bronzează 🙂