AMD acuza Intel si BAPco de trisarea in benchmark-uri

AMD intel benchmarkAMD este unul dintre cei mai mari producatori de procesoare de pe planeta, iar printr-un clip video complex acuza companiaile Intel si BAPco de trisarea in benchmark-ul SYSmark pentru a favoriza compania Intel.

Mai exact, cei de la AMD au demonstrat ca desi in programul de benchmarking SYSmark diferenta in performante dintre laptop-uri cu hardware Intel si AMD este de 50%, in PCMark si un software propriu, diferenta este mai mica de 10% intre componentele produse de catre cele doua companii.

Pentru teste cei de la AMD au folosit un calculator echipat cu un procesor Intel i5 si unul cu un procesor AMD FX ce inca nu a fost lansat pe piata, iar diferenta dintre rezultatele oferite de catre SYSmark si PCMark sau software-ul propriu al celor de la AMD este imensa.

Cu aceasta diferenta obtinuta, cei de la AMD acuza Intel si BAPco de faptul ca triseaza in rezultatele din benchmark-uri, software-ul SYSmark analizand exclusiv performantele procesorului, in timp ce PCMark analizeaza inclusiv placa video si alte componente ale unui calculator.

Pentru cei dintre voi care nu stiu, BAPco este o organizatie non-profit care are menirea sa dezvolte software care sa faca benchmarking obiectiv pentru produse, din ea facand parte multi producatori de PC-uri sau componente, AMD parasindu-l in 2011 acuzand ca Intel este favorizata.

Acest clip video are menirea de a demonstra faptul ca Intel este favorizata si ca SYSmark ofera o reprezentare doar a performantelor procesorului si nu un a performantelor generale, realitatea fiind ca procesoarele AMD au performante cu 50% mai slabe decat cele Intel, daca vorbim de teste care le implica strict pe ele.

Cata lume va privi urat Intel dupa aceste acuzatii si va decide sa nu-i mai cumpere procesoarele e greu de spus, insa de ani de zile este arhicunoscut faptul ca procesoarele Intel ofera performante mai bune decat cele AMD, iar in ciuda acuzatiilor, AMD nu neaga acest lucru.