Digi Mobil ar fi fost fortat de Vodafone sa reduca beneficiile din roaming national

Operatorul de telefonie mobila Digi Mobil ar fi fost fortat de catre Vodafone sa limiteze beneficiile oferite clientilor care isi folosesc abonamentele in roaming national pe teritoriul romaniei, deci implicit prin reteaua Vodafone.

Pentru cei dintre voi care nu stiu, in 2014 Digi Mobil si Vodafone au incheiat un parteneriat prin care cei din urma s-au obligat sa le ofere primilor acces la propria retea nationala la un cost preferential, in baza unei legislatii adoptate in Romania, deci Digi Mobil le-a putut oferi clientilor acoperire in toata tara in baza acestui acord.

Practic orice abonat Digi Mobil poate folosi reteaua Vodafone pentru apeluri telefonice si navigare pe internet intr-un format numit roaming national, traficul de internet fiind limitat la o anumita valoare de trafic lunara, in timp ce in cazul apelurilor telefonice nu existau limite pana recent.

Digi Mobil si-a crescut substantial baza de utilizatori din 2014 si pana in prezent prin vanzarea de abonamente foarte ieftine multumita acordului pentru roaming national incheiat cu Vodafone, furand foarte multi clienti ai Orange, Telekom sau Vodafone, iar acest lucru a pus presiune pe relatia dintre RCS & RDS si Vodafone.

Pentru ca numarul mare de clienti genera trafic mare in reteaua Vodafone atat pe partea de internet, cat si pe partea de telefonie mobila, cei de la Vodafone ar fi pus presiune pe Digi Mobil pentru a limita beneficiile clientilor in roaming national, lucru care s-ar fi si facut.

digi mobil mesaj limitare nationala1

Neoficial, intelegerea ar fi ca toti clientii Digi Mobil care vorbesc prea mult in roaming national sau fac trafic prea mare prin reteaua Vodafone sa fie avertizati ca le vor fi suspendate abonamentele, sau ca vor fi taxati la preturile practicate pentru apelurile in alte retele sau costul dublu al traficului de internet.

Prin limitarea accesului clientilor Digi Mobil la infrastructura Vodafone pentru apeluri telefonice si internet, cei de la Vodafone isi elibereaza reteaua de persoane care aglomereaza punctele de acces cu apeluri telefonice lungi si constante, experienta propriilor clienti fiind afectata serios din aceasta cauza.

Informatiile privind aceasta intelegere care le-a fost impusa celor de la Digi Mobil le am dintr-o sursa telecom si din coroborarea unor date cu plangeri ale utilizatorilor, deci luati totul ca atare si nu ca fiind ceva 100% sigur, desi poate ca unii dintre voi ati primit mesaje precum cel din imaginea de mai sus cand ati vorbit prea mult la telefon in roaming national.

Acestea fiind spuse, daca Digi Mobil va anunta ca va limiteaza apelurile telefonice sau traficul de internet in roaming national, adica atunci cand sunteti conectati la reteaua Vodafone, atunci ar fi bine sa stiti ca decizia ar putea fi influentata serios de catre cei de la Vodafone.

Voi ce parere aveti despre aceasta problema si in ce masura ati fost afectati de catre ea ?