Apple vrea sa deschida un centru de cercetare si dezvoltare langa Blackberry

Compania Apple intentioneaza sa isi deschida un centru de cercetare si dezvoltare in Canada, insa partea interesanta este ca el este localizat langa birourile Blackberry QNX, divizia companiei Blackberry care dezvolta software pentru masini autonome.

Desi unii ar putea crede in mod eronat ca Apple a inchiriat spatiu de birouri de peste 7000 de metri patrati langa birourile Blackberry QNX doar din greseala, realitatea este ca Apple va incerca sa atraga o parte dintre angajatii celor de la Blackberry cu salarii foarte atractive.

Blackberry QNX este deja folosit in unele masini vandute in intreaga lume si compania Apple stie cat de bun este sistemul oferit deja de catre canadieni, iar in baza acestei actiuni a Apple se da de inteles ca software-ul dezvoltat pentru masinile autonome ar fi extrem de bun.

Inchiriind spatiu pentru birouri langa o cladire Blackberry face mult mai simpla procedura de a atrage clienti ai canadienilor, acestia nefiind nevoiti sa-si paraseasca orasul pentru a lucra la Apple, locul de munca fiind foarte aproape de cel vechi.

KRP describes the property as a “full-floor office suite with executive boardroom, meeting rooms, several offices, server room, lunchroom, showers, private balconies and lab space.” The building’s director of leasing did not respond to a request for comment.

Stim cu totii ca Apple dezvolta o masina electrica si autonoma si stim cu totii ca Apple a angajat foarte multi ingineri ai unor producatori de automobile, deci a fura unii ai Blackberry nu ar fi ceva greu de conceput, mai ales ca si altii fura angajatii talentati ai companiei Apple.