Apple angajeaza experti in realitate virtuala

Apple a angajat unul dintre cei mai cunoscuti experti in realitate virtuala pentru a-si putea expedia proiectul privind dezvoltarea unui asemenea sistem, cei din Cupertino avand de ceva vreme un interes deosebit in a aduce pe piata un produs pentru realitate virtuala.

Doug Bowman este numele expertului inrealitate virtuala care de la sfarsitul anului trecut face parte din divizia Apple care dezvolta un sistem de realitate virtuala, el fiind un fost profesor al universitatii din Virginia inainte de a isi lua un concediu si a se angaja la Apple.

Bowman are experienta cu diverse sisteme de realitate virtuala printre care HTC Vive, Google Cardboard sau Google Glass, deci vorbim despre o persoana de care Apple se poate folosi pentru a-si putea dezvolta cu succes sistemul de realitate virtuala afla in testare.

Apple a cumparat o varietate de companii care dezvolta sisteme d erealitate virtuala si a depus spre inregistrare multe brevete de inventie pentru asemenea tehnologii, numarul de oferte pentru locuri de munca in acest domeniu fiind din ce in ce mai mare in cadrul Apple.

His experience spans both fully immersive VR, as used in Facebook’s Oculus Rift and HTC’s Vive headsets, as well as augmented reality, where transparent visors such as Microsoft’s Hololens, Google Glass and secretive start-up Magic Leap mingle digital images with the real world still visible.

Avand in vedere ca Google, Samsung, HTC si Facebook au proiecte pentru dezvoltarea de sisteme de realitate virtuala, multi se intreaba de ce Apple inca nu a anuntat oficial unul si se pare ca lipsa unei asemenea tehnologii este o problema pentru cei din Cupertino.

Chiar daca Apple dezvolta un sistem de realitate virtuala, nimeni nu stie cand sau daca el va ajunge vreodata pe piata, asa ca nu ar trebui sa ne entuziasmam prea tare.