Am testat HTC Vive!

HTC Vive este un headset de realitate virtuala lansat acum cateva luni de zile de catre compania HTC si este prezentat de catre foarte multa lume drept cel mai avansat sistem de acest gen existent in momentul de fata in aceasta lume.

In cursul zilei de duminica am avut ocazia de a testa HTC Vive in cadrul cortului Orange din Piata Universitatii din Bucuresti si am putut experimenta ceea ce foarte putine persoane de pe planeta au avut ocazia de a trai.

Spre deosebire de Avatar sau Samsung Gear VR, HTC Vive nu este o casca la care conectezi un smartphone pentru a avea parte de o experienta de realitate virtuala, ci este un headset conectat la un calculator care creeaza o lume virtuala in fata ochilor tai.

Totul functioneaza cu ajutorul unor senzori si a unor camere care creeaza o harta virtuala a spatiului in care te afli, acea harta virtuala fiind folosita de catre headset pentru a reda imaginile 3D create de catre cei de la HTC special pentru HTC Vive.

In cadrul demonstratiei facute in Bucuresti am avut ocazia de a explora trei lumi distincte create pentru HTC Vive, prima dintre ele plasandu-ma pe o nava scufundata si fie ca va vine sa credeti sau nu, aveam impresia ca ma plimb pe fundul oceanului.

Grafica 3D realizata pentru HTC Vive este atat de impresionanta incat obiectele virtuale par a fi aproape reale, inclusiv balena in marime naturala care se apropie de tine pentru a-ti face cu ochii, la fel ca pestii care inoata constant in jurul tau.

Cea de-a doua lume a fost una in care am avut ocazia de a desena orice doresc cu ajutorul unor pensule si a oricaror culori pe care le puteam crea folosind ustensilele puse la dispozitie de catre editorul virtual.

In final am intrat in a treia lume care era formata dintr-o camera in care HTC Vive iti reducea dimensiunile la cele similare cu ale unui paianjen care parea gigant in comparatie cu tine, sau cu cele a unei broaste care era dornica sa te manance.

Nici micul dragon care era mereu in preajma mea nu era chiar atat de greu de uitat, desi el era mult mai pasnic decat cel care ma veghea in camera printr-una dintre ferestrele deschise intr-un colt.

Ca sa fiu complet sincer, HTC Vive te poarta intr-o lume virtuala in care totul pare real si asta pentru ca vorbim despre o imersiune totala in mediul virtual multumita ochelarilor care afiseaza imaginile de inalta rezolutie chiar in fata ochilor tai, o pereche de casti plasate strategic de urechi “rupandu-te” total de lumea din jurul tau.

HTC Vive ofera o experienta extraordinara pe care oricine ar trebui sa o incerce si daca veti mai avea vreodata ocazia de a testa sistemul de realitate virtuala al celor de la HTC, va recomand sa o faceti.