crashsafari.com blocheaza iPhone, iPad, Mac si PC

O noua pagina web malitioasa promovata incepand de astazi pe internet este capabila sa blocheze complet un iPhone sau o tableta iPad si sa blocheze browserul deschis pe un PC sau Mac, denumirea sa fiind crashsafari.com.

In momentul in care veti accesa crashsafari.com de pe un iPhone, iPad sau iPod Touch, terminalul vostru se va bloca si va efectua un respring sau chiar un restart, deci veti pierde eventuale date care nu le aveati salvate in dispozitivele voastre, o rezolvare pentru problema nefiind disponibila acum.

Daca veti accesa crashsafari.com de pe un PC sau Mac, atunci browserul din care faceti accesarea se va bloca in totalitate acel browser si va fi nevoie sa il inchideti din task manager daca nu va apare un mesaj de inchidere, in unele situatii fiind necesara chiar repornirea Mac sau PC-ului.

Pentru a bloca browsere, calculatoare si terminale mobile, codul sursa al paginii crashsafari.com contine un cod care initiaza o deschidere de cateva mii de ori a HTML5 History API, aceasta exploatare a sistemului cauzand intreaga problema fara ca o rezolvare sa fie posibila acum.

crashsafari.com blocare calculator iPhone ipad

Din pacate bugul exploatat de catre crashsafari.com poate afecta terminale mobile care ruleaza iOS 9.2, iOS 9.3 sau versiuni mai vechi ale iOS, cele mai recente versiuni ale OS X si Windows fiind deasemenea afectate, deci toata lumea este vulnerabila.

Avand in vedere ca link-ul spre crashsafari.com este partajat de catre foarte multa lume pe internet, trebuie sa aveti grija pe ce faceti click pe retelele de socializare din aplicatii sau calculatoare pentru ca va puteti trezi oricand cu un calculator blocat de catre acea pagina web.

Concluzionand, evitati crashsafari.com cu orice pret pana in momentul in care va fi gasita o eventuala rezolvare pentru aceasta problema inainte ca actualizari pentru iOS si OS X sa fie lansate.