Prima Pagina internet crashsafari.com blocheaza iPhone, iPad, Mac si PC

crashsafari.com blocheaza iPhone, iPad, Mac si PC

O noua pagina web malitioasa promovata incepand de astazi pe internet este capabila sa blocheze complet un iPhone sau o tableta iPad si sa blocheze browserul deschis pe un PC sau Mac, denumirea sa fiind crashsafari.com.

In momentul in care veti accesa crashsafari.com de pe un iPhone, iPad sau iPod Touch, terminalul vostru se va bloca si va efectua un respring sau chiar un restart, deci veti pierde eventuale date care nu le aveati salvate in dispozitivele voastre, o rezolvare pentru problema nefiind disponibila acum.

Daca veti accesa crashsafari.com de pe un PC sau Mac, atunci browserul din care faceti accesarea se va bloca in totalitate acel browser si va fi nevoie sa il inchideti din task manager daca nu va apare un mesaj de inchidere, in unele situatii fiind necesara chiar repornirea Mac sau PC-ului.

Pentru a bloca browsere, calculatoare si terminale mobile, codul sursa al paginii crashsafari.com contine un cod care initiaza o deschidere de cateva mii de ori a HTML5 History API, aceasta exploatare a sistemului cauzand intreaga problema fara ca o rezolvare sa fie posibila acum.

crashsafari.com blocare calculator iPhone ipad

Din pacate bugul exploatat de catre crashsafari.com poate afecta terminale mobile care ruleaza iOS 9.2, iOS 9.3 sau versiuni mai vechi ale iOS, cele mai recente versiuni ale OS X si Windows fiind deasemenea afectate, deci toata lumea este vulnerabila.

Avand in vedere ca link-ul spre crashsafari.com este partajat de catre foarte multa lume pe internet, trebuie sa aveti grija pe ce faceti click pe retelele de socializare din aplicatii sau calculatoare pentru ca va puteti trezi oricand cu un calculator blocat de catre acea pagina web.

Concluzionand, evitati crashsafari.com cu orice pret pana in momentul in care va fi gasita o eventuala rezolvare pentru aceasta problema inainte ca actualizari pentru iOS si OS X sa fie lansate.

 • Edi Filip

  m-am jucat si eu cu un link de asta, mi-am tachinat prietenii cu iphone.
  la mine pe 9.3 nu functioneaza, doar se inchide safari, fara respring !

 • Matei Apple

  Am vazut si eu La everythingapplepro

 • iThomas

  Ce se intampla la android?

 • qwerty99

  Eu nu inteleg. Ce prezintă site-ul asta? Ce rol are el?

 • Are rolul de a-ti bloca browserul sau iPhone-ul, depinde ce vrei tu de la el :))

 • sorin

  Nu blocheaza nimic pe PC(cu Windoze) , poate pe Mac . Apare doar un mesaj ” What were you expecting? ”
  Trec acum pe OSX sa vad cum se blocheaza !!!

 • La mine s-a blocat pe PC, browserul Edge nu se blocheaza, intr-adevar.

 • sorin

  Scriu din OSX . Se blocheaza browserul si restul programelor se deschid greu . Se poate inchide totusi browserul si calculatorul nu se blocheaza .
  In Windows am folosit Internet Explorer 11 si nu s-a blocat .

 • FelipeNascimento

  Eu folosesc Windows(laptop/pc) in schimb am incercat linkul de pe iPad/iPhone si s-au restartat 😂😂

 • sorin

  Cine a incercat pe Mac original ? Eu am probat pe hackintosh . Daca si Mac-ul se blocheaza sau restarteaza , inseamana ca e un exploit mai adanc .

 • Gabi

  Ce mi-a placut cel mai mult la link-ul asta e ca nu merge doar pe safari cu si pe ori ce browser ( presupun ) am incercat link-ul in gluma pe un telefon cu android 5.1.1 si 2GB de RAM si mi sa blocat vreun minut browserul si apoi a dat crash.Mentionez ca prima data in viata pe telefonul asta cand mi s-a blocat sau s-a laguit rau browser-ul

 • Dra

  Pe Microsoft Edge nu merge, acceseaza pagina fara probleme.

 • sorin

  E un flood – la adresa dupa slash urmeaza o insiruire lunga de cifre , iar unele browsere par incapabile sa trateze problema .

 • Artur

  iphone 6s si-a dat un mini restart 2-3 sec si cam asta a fost…daca deschid cu opera mini nu se intampla nimic