Google doneaza Chromebook-uri pentru refugiatii din Europa

Google a initiat un program prin care doneaza Chromebook-uri pentru refugiatii din Europa, compania americana incercand sa le ofere acestora acces mai usor la educatie printr-o initiativa numita Project Reconnect, toate ultrabook-urile urmand a ajunge in Germania.

Google doneaza Chromebook-uri in valoare de 5.3 milioane de euro catre diverse ONG-uri care lucreaza cu refugiatii din Germania, acestea urmand a ii ajuta pe refugiati sa invete mai usor tot ceea ce trebuie sa stie despre lumea in care traiesc acum, ei avand acces mai usor si la informatii.

Mai mult decat atat, Chromebook-urile vor fi folosite inclusiv pentru a ajuta refugiatii sa completeze mai usor documentatia necesara pentru cererile de azil, insa totul doar cu ajutorul ONG-urilor catre care vor fi distribuite calculatoarele in perioada imediat urmatoare.

Fiecare ONG paote primi un maxim de 5000 de Chromebook-uri de la Google, distribuirea acestora urmand a incepe pe data de 1 martie, insa vorbim aici doar despre o prima tura de produse care vor ajunge la organizatii, o a doua tura urmand a fi progamata mai tarziu in cursul anului 2016.

They’re automatically kept up to date with the latest features, apps and virus protection. And they can be configured and managed by a central administrator (in this case the nonprofits) to offer relevant programs, content and materials depending on the situation.

Anul trecut cei de la Google au donat bani pentru proiecte care au avut menirea de a ajuta refugiatii din Europa si acum initiativele sale continua, scopul final fiind identic.

Desi compania Apple a strans anul trecut donatii de la utilizatori pentru ajutorarea refugiatilor care patrund in Europa in fiecare zi, e putin probabil sa vedem ca MacBook-uri in valoare de cateva milioane de dolari ar putea fi vreodata donate de catre cei din Cupertino.