Bosch a dezvoltat pedala inteligenta pentru automobile

Bosch a dezvoltat o pedala inteligenta pentru automobile, ea avand rolul de a ii ajuta pe soferi sa economiseasca, carburant in timp ce conduc, insa in proces dispozitivul ii ajuta sa fie mult mai in siguranta pe drumurile pe care isi folosesc masinile.

Cei de la Bosch sustin ca pedala lor inteligenta poate reduce cu pana la 7% consumul de combustibil al unei masini, sistemul avand la baza tehnologia haptic feedback care genereaza vibratii la nivelul piciorului atunci cand soferii apasa pedala de acceleratie mai mult decat trebuie.

Pedala inteligenta a celor de la Bosch este conectata la computerul de bord al masinii si stie care este viteza de rulare si ce consum de carburant exista, ea actionand vibratii nu foarte intense pentru a-l atentiona pe sofer ca trebuie sa ia piciorul de pe pedala de acceleratie.

Trei tipuri de vibratii au fost implementate de catre cei de la Bosch in pedala inteligenta, primul tip are rolul de a avertiza soferul in legatura cu o problema a masinii, a doua avand rolul de a sugera faptul ca ar trebui schimbata viteza cu una superioara sau inferioara, ultima indicand faptul ca ar trebui luat piciorul de pe pedala de acceleratie.

Bosch pedala masina inteligenta

Conectata la computerul de bord al masinii, pedala inteligenta poate actiona vibratii pentru o multitudine de probleme sau avertismente in legatura cu care soferul ar trebui sa fie atentionat, ideea in sine fiind extrem de interesanta pentru masinile viitorului.

Conform celor de la Bosch, pedala inteligenta poate fi conectata la internet pentru a comunica cu alte masini aflate in trafic, soferul putand fi atentionat inainte de a intra oe un drum aglomerat sau inainte de a ajunge intr-o zona in care a avut loc un accident.

Bosch pedala masina inteligenta 1

Cei de la Bosch nu au anuntat deocamdata cand urmeaza sa fie oferita aceasta pedala pentru producatorii de automobile, insa ea ar putea fi extrem de utila in a face drumurile mai sigure si a reduce emisiile de noxe ale masinilor.

Bosch pedala masina inteligenta 2Bosch pedala masina inteligenta 3

 

5 COMENTARII

  1. Imi place de cei de la bosch! Problema e ca nu vad kestiile astea faine pe masini. Tot ei au facut si suspensia electromagnetica. Cautati pe iutub! Este dementiala! Doar ca sunt deja vreo 8 ani de cand a aparut si nu o vad pe nici o masina indiferent de cat de scumpa ar fi!

  2. Fac pariu ca habar nu aveti despre ce vorbiti !!! De fapt aveti permis de conducere ??? Aici este vorba despre un brevet care schimba optica asupra acceleratiei unui automobil !!! WTF ?