Prima Pagina Apple Apple acuzata de furt intelectual in valoare de 532 milioane de dolari

Apple acuzata de furt intelectual in valoare de 532 milioane de dolari

Compania Apple este acuzata de furt intelectual in valoare de 532 de milioane de dolari, o companie numita VirnetX sustinand ca tehnologia folosita in iOS si OS X pentru conexiuni VPN, FaceTime si iMessage ii utilizeaza proprietatea intelectuala protejata prin brevete de inventie.

VirnetX a castigat deja un proces intentat Apple si daune de 368.2 milioane de dolari, insa hotararea a fost anulata in apel, un nou proces incepand in cursul zilei de ieri, acum compania cerandu-le din nou 532 de milioane de dolari celor de la Apple.

Avocatii celor de la Apple sustin ca VirnetX nu a reusit sa vanda produse cu tehnologiile dezvoltate in baza brevetelor de inventie pe care le detine si se bazeaza in principal pe venituri obtinute din licentiere, acesta fiind motivul pentru care ataca Apple.

Realitatea este ca in momentul in care folosesti o tehnologie dezvoltata de catre altcineva trebuie sa platesti o taxa de licentiere, asa cum cere si Apple de la Samsung sau alte companii, insa cei din Cupertino au, ca de obicei, o cu totul alta parere.

Apple Inc. owes $532 million for using patented VirnetX Holding Corp. technology for secure communications, a lawyer for VirnetX told a federal jury in Texas Monday. Apple hasn’t played fair. They have taken Virnetx’s intellectual property without permission.

Procesul dintre Apple si VirnetX ar putea dura cateva saptamani in care fiecare parte va prezenta dovezi pentru a-si sustine cauza, iar in final vom vedea cine are castig de cauza in acest al doilea proces si care va fi eventuala suma acordata ca si daune.

Apple a pierdut anul trecut si un proces intentat de catre SmartFlash, atunci suma de 532.9 milioane de dolari fiind stabilita ca daune pentru reclamanti, asa ca Apple va avea sume serioase de platit din cauza faptului ca nu isi respecta propriile principii de a nu copia tehnologiile altora.

 • ScH

  Decât samsung face asa ceva ,
  Apple inventează tot.

 • Viorel Predatorul

  Apple a deschis cutia Pandorei. Daca pentru brevete de design Apple a cerut 1 miliard de dolari de la Samsung, suma de 500 milioane de dolari pentru tehnologii de genul prezentate in articol mi se pare floare la ureche. Sa nu uitam ca Apple foloseste tehnologii inventate de altii, fara sa le plateasca.

 • Claudiu D

  Madre mia ! Se pare ca ultra fanii Apple trebuie sa se ascunda !😁😤

 • sorin

  Ce TEHNOLOGIE foloseste Samsung de la Apple ? Iar confundam patentele de design sau software(animatii) cu tehnologia ? Apple nu este capabila sa inventeze nici 1% din ce a inventat Samsung -vorbim de tehnologii .