Ce beneficii ar avea un iPhone 7 Plus cu camere duble ?

La amiaza v-am spus ca iPhone 7 Plus ar putea avea camere duble si foarte multa lume s-a aratat extrem de interesata de aceasta schimbare pe care compania Apple ar putea-o oferi doar pentru smartphone-ul cu ecran de 5.5 inch, nu si pentru iPhone 7 cu ecran de 4.7 inch.

V-am spus atunci si ca daca Apple va implementa un sistem cu camere duble in iPhone 7 Plus, el va avea cel mai probabil la baza o tehnologie preluata de la compania Linx pe care cei din Cupertino au achizitionat-o in cursul anului 2014, probabil tocmai in acest scop.

Cei de la Linx au dezvoltat senzori de imagine pentru camere, dar si software menit sa combine imagini preluate de doua camere si sa le transforme intr-o singura imagine, Apple avand software-ul perfect pentru o revolutie de acest gen, dar oare ce beneficii aduce ea ?

Reducerea zgomotului

zgomot poze

In imaginea de mai sus aveti o comparatie intre camera iPhone 5S si o camera de 8 megapixeli produsa de catre cei de la Linx, cea de-a doua afisand imagini mult mai clare si mai naturale, zgomotul fiind mult redus fata de poza inregistrata cu terminalul Apple, diferenta in calitate fiind enorma.

Poze mai bune in lumina difuza

poze lumina difuza

Unul dintre marele dezavantaje ale camerelor pentru smartphone-uri este incapacitatea de a inregistra poze in lumina difuza, insa Linx a rezolvat problema prin captarea de lumina prin multiple canale, rezultatul fiind poze de o calitate mult mai buna decat in mod normal.

poze lumina difuza 1

Dupa cum puteti vedea in ambele poze, camerele Linx reusesc sa ofere cele mai clare imagini posibile cu tehnologia disponibila la vremea inregistrarii lor, diferenta fata de camerele Apple sau cea a Samsung fiind enorma.

Mapare 3D

mapare 3D

In final avem si un sistem avansat capabil sa faca mapari 3D ale obiectelor din jurul nostru sau ale fetelor utilizatorilor, tehnologia celor de la Linx fiind capabila sa inregistreze imagini 3D de inalta rezolutie cu un sistem ce este format din doua camere plasate una langa cealalta.

Apple ar putea folosi un sistem de acest gen pentru o multitudine de aplicatii, inclusiv pentru a imbunatati securitatea iDevice-urilor, insa ramane de vazut care va fi utilitatea sa.

In concluzie, un iPhone 7 Plus cu camere duble ar putea inregistra poze mult mai bune decat oricare alt model al iPhone lansat pana acum.