Prima Pagina Microsoft Microsoft Edge are o problema serioasa de securitate

Microsoft Edge are o problema serioasa de securitate

Microsoft Edge este cea mai recenta versiune a browserului de navigare pe internet pe care sistemul de operare Windows o ofera nativ, ea fiind lansata in vara anului trecut pentru utilizatorii din intreaga lume, insa se pare ca acum software-ul are o problema de securitate majora.

Mai exact, Microsoft Edge stocheaza datele privind navigarea facuta in modul privat al browserului, desi in mod normal acest lucru nu ar trebui sa fie posibil, insa software-ul celor de la Microsoft stocheaza datele de navigare in modul privat impreuna cu cele pentru modul normal.

InPrivate este sistemul de navigare privata creat de catre Microsoft pentru browserul Microsoft Edge si cei din Redmond au recunoscut faptul ca exista o problema cu software-ul lor, promitand sa o rezolve cat se poate de repede, toti utilizatorii browserului fiind afectati acum.

Practic, explorarea fisierelor din mediul de stocare al Windwos 10 poate dezvaluie pentru oricine istoricul de navigare al utilizatorului, datele nefiind criptate sau protejate intr-un fel ori altul, asa ca tot ceea ce vizitati in modul privat nu este chiar atat de ascuns de lume.

Plenty of artifacts are maintained by the browser, which makes examination quite easy. However, there are stages where evidence is not so easy to find. The not-so-private browsing featured by Edge makes its very purpose seem to fail.

Microsoft Edge nu este primul browser care este afectat de o asemenea problema, toate browserele mari avand vulnerabilitati similare in trecut, asa ca Microsoft nu face altceva decat sa cada victima unui bug de dezvoltare.

 • Andrei

  Salut Zaone! Știu ca acest articol nu are legătura cu ce o sa spun dar te rog ajuta-ma!
  Eu am iPhone 6 cu iOS 9.2 iar atunci când ating de doua ori butonul home (nu apăs le buton,doar i-l ating) aplicația deschisă se da in jos,adică nu ma duce in chestia cu aplicații recente (Nush cum se nuntește)
  Ma poți lămurii te rog?

 • Cosmin

  Pentru ca trebuie sa apesi de 2 ori ca sa se deschida task switcherul … Daca il atingi de 2 ori, se activeaza functia pentru utilizare mai usoara cu un deget care se numeste Use Reachability !

 • Da, se numeste Reachability, atingi de 2 ori inelul din jurul butonului Home si coboara interfata, il atingi iar de 2 ori si revine la loc.
  Daca stii ca am scris, de ce nu cauti ? Dupa aia lumea se supara cand nu raspund, dar e obositor sa spui aceleasi chestii, iar si iar si iar.

 • Andrei

  Și Use Reachability la ce este folositor ca nu prea văd la ce…?!?!

 • creed

  Ești cam prostănac!

 • Cosmin

  Ca sa ajungi mai ușor cu un singur deget la jumătatea superioară a ecranului!

 • iTu

  de exemplu mana stanga e pe volan si vrei sa deschizi navigatorul pe iPhone care e pozitionat pe display in partea de sus, dai dublu tap pe home Button si coboara partea superioara a ecranului jos cum ai observat.
  dar in timpul sofatului mai bine nu folosesti telefonul 🙂