Microsoft Edge are o problema serioasa de securitate

Microsoft Edge este cea mai recenta versiune a browserului de navigare pe internet pe care sistemul de operare Windows o ofera nativ, ea fiind lansata in vara anului trecut pentru utilizatorii din intreaga lume, insa se pare ca acum software-ul are o problema de securitate majora.

Mai exact, Microsoft Edge stocheaza datele privind navigarea facuta in modul privat al browserului, desi in mod normal acest lucru nu ar trebui sa fie posibil, insa software-ul celor de la Microsoft stocheaza datele de navigare in modul privat impreuna cu cele pentru modul normal.

InPrivate este sistemul de navigare privata creat de catre Microsoft pentru browserul Microsoft Edge si cei din Redmond au recunoscut faptul ca exista o problema cu software-ul lor, promitand sa o rezolve cat se poate de repede, toti utilizatorii browserului fiind afectati acum.

Practic, explorarea fisierelor din mediul de stocare al Windwos 10 poate dezvaluie pentru oricine istoricul de navigare al utilizatorului, datele nefiind criptate sau protejate intr-un fel ori altul, asa ca tot ceea ce vizitati in modul privat nu este chiar atat de ascuns de lume.

Plenty of artifacts are maintained by the browser, which makes examination quite easy. However, there are stages where evidence is not so easy to find. The not-so-private browsing featured by Edge makes its very purpose seem to fail.

Microsoft Edge nu este primul browser care este afectat de o asemenea problema, toate browserele mari avand vulnerabilitati similare in trecut, asa ca Microsoft nu face altceva decat sa cada victima unui bug de dezvoltare.