Cate iPhone a vandut Apple in 2015 ?

Cate terminale iPhone a vandut Apple in 2015 ? Conform rezultatelor financiare ale companiei Apple, in intregul an 2015 au fost vandute 231.5 de milioane de terminale iPhone, cu 20.2% mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut, aceasta fiind o adevarata realizare pentru cei din Cupertino.

In 2014 compania Apple a vandut 192.7 milioane de iPhone-uri in intreaga lume, avand o cota de piata de 14.8% pe piata smartphone-urilor, insa cu realizarea de anul acesta de 231.5 milioane de iPhone-uri vandute, cota sa de piata a crescut la 16.2%.

Daca va uitati la tabelul de mai jos, veti vedea ca Huawei a avut cea mai mare crestere in vanzarile anuale de smartphone-uri, compania din China livrand cu 44.3% mai multe unitati catre utilizatori, ajungand la un total de 106.6 milioane de smartphone-uri vandute in 2015.

Acum daca ne uitam la Samsung, compania care este lider de piata, observam ca vanzarile sale au crescut cu doar 2.1%, adica doar 10% din ceea ce a realiat Apple si doar 5% din ceea ce a realizat compania Huawei, diferenta fiind enorma si se observa ca Samsung sufera.

vanzari smartphone 2015

Per total in 2015 au fost vandute 1.432.9 miliarde de smartphone-uri, un nou record de vanzari, acestea crescand cu 10.1% sau 131.2 milioane de unitati, asta in ciuda faptului ca toata lumea sustine ca piata smartphone-urilor este saturata, realitatea fiind diferita.

Samsung este singurul producator din top 5 care a inregistrat o crestere mai mica de 20% in vanzarile de smartphone-uri, iar Lenovo + Motorola la un loc au inregistrat o scadere in vanzarile de smartphone-uri, asta desi Lenovo singura a inregistrat o crestere.

Acestea fiind spuse, Apple a avut un an foarte bun, insa Huawei a avut parte de cea mai mare crestere dintre producatorii importanti.

Articolul precedentApple sper ca CE sa fie corecta cu investigarea sa
Articolul următorWallpaper pentru iPhone, iPod si iPad – 28.01.2016
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.