Prima Pagina smartphone Cate smartphone-uri Android premium s-au vandut in 2015 ?

Cate smartphone-uri Android premium s-au vandut in 2015 ?

Anul trecut s-au vandut peste 1.4 miliarde de smartphone-uri in lumea intreaga, iar peste 1 miliard dintre acestea au rulat sistemul de operare Android creat de catre compania Google, cifra fiind una enorma, insa usor de ghicit avand in vedere popularitatea plarformei si preturile terminalelor.

Desi vanzarile de smartphone-uri Android au depasit 1 miliard de unitati in 2015, majoritatea terminalelor comercializate ar fi mai ieftine de 500 de dolari, adica nu sunt terminale premium, un analist american furnizand si o cifra privind numarul de unitati vandute in intreaga lume.

Mai jos puteti vedea ca analistul Ben Bajarin sustine ca in 2015 s-au vandut doar 190 de milioane de terminale Android cu preturi de minim 500 de dolari, cifra fiind cu 90 de milioane de unitati mai mica decat cea inregistrata in intregul an 2012, semn ca acest tip de dispozitive nu mai sunt la fel de populare.

Conform aceluiasi analist, Apple a vandut 80% dintre smartphone-urile cu preturi mai mari de 600 de dolari in cursul anului 2015, iar dintr-un total de 231 de milioane de iPhone-uri comercializate in intregul an, cele cu pretui de peste 600 de dolari reprezinta 184.4 milioane de unitati.

Daca ne uitam strict la cifre, observam ca terminalele Android au un avantaj, insa exista doua puncte importante de avut in vedere: vorbim despre 1 producator vs zeci de producatori si in cazul Apple s-au calculat terminalele cu preturi de peste 600 de dolari, in timp ce in cazul Android este vorba de cele cu preturi de peste 500 de dolari.

Practic analistul american sustine ca vanzarile de smartphone-uri Android premium reprezinta doar aproape 14% din vanzarile totale de smartphone-uri Android si procentul este extrem de mic, dar explica de ce producatorii de terminale Android nu fac profit.

Acestea fiind spuse, ceea ce sugereaza analistul american are in baza date analizate de catre el, iar in curand vom avea probabil si o serie de grafice care sa sustina cuvintele.

 • lucian84

  Si eu pot sa fac pe analistul si sa spun ca vânzarile apple au scăzut foarte mult in 2015 iar aceste ieșiri in presa a tot felul de analiști nu este decat o farsa !! Apple plătește astfel de oameni sa le facă publicitate si sa le mai ridice oamenilor încrederea in compania Apple ! Apple o ia la vale încet dar sigur, oamenii se trezesc si văd ca plătesc scump pentru niște produse care nu prea își merita banii. iOS 9.x.x este praf. Telefoanele nu au afiș nimic wow in ultimi 2 ani deci, praf !!

 • amfetamin

  E si asta o părere,Apple o ia la vale de la primul iPhone încoace…

 • Apple e in groapa de mult…

 • disqus_DPH51pchVl

  Baietii de la mobilissimo au numarat 114 producatori numai in China. Va dati seama cati or fi la nivel mondial. Majoritatea terminalelor sunt de calitatea 2/an, ca ” sa mananca si gura lu’ chinezu'”

 • Alex

  Intamplator am trecut peste acest articol. desi nu are mai nici o legatura cu subiectul.. Tin sa imi spun parerea. Am ramas placut impresionat de calitatea articolului. Urmaresc un numar relativ mare de site-uri care furnizeaza acest fel de informatii dar cu siguranta imi voi chimba preferintele. Am dat like si paginii de facebook si cu sigurnta ma voi delecta si cu viitoarele articole.

 • Alex

  Sunt de acord cu majoritatea persoanelor care au comentat. Cu adevarat apple se afla intr-o continua scadere. Primul iPhone a revolutionat cu adevarat lumea smartphone-urilor. Ultimul succes semnificativ as putea spune ca a fost iPhone 3Gs care a introdus pentru prima data internet mobil ( din cate stiu eu. E sansa foarte mare sa gresesc. Va rog corectati-ma in acest caz ) . Cum spuneam. De la iPhone 3Gs in coace apple a avut prte ce o scadere constanta. Apple a facut o treaba foarte buna in a ascunde acest lucru creeând iluzia succesului absolut in jurul produselor sale. Pana la uram asta este apple. Ceva diferit fata de competitori inaltata de o publicitate magnifica