iOS 9.3 aduce o functie neasteptata pe iPad

iOS 9.3 beta 2 lansat zilele trecute de catre compania Apple aduce o functie neasteptata pentru tabletele iPad Pro, compania Apple implementand pentru ele posibilitatea de a actualiza accesoriile care sunt conectate prin Smart Connector-ul pozitionat in partea laterala a carcasei.

Mai exact, unii utilizatori au sesizat ca in momentul conectarii anumitor accesorii la tableta iPad Pro acestea generau afisarea unui mesaj precum cel din imaginea de mai jos, el oferindu-le posibilitatea de a actualiza software-ul respectivului accesoriu.

Primul accesoriu pentru care a fost descoperita aceasta functionalitate este tastatura externa Create, un firmware update fiind oferit pentru ea prin iPad Pro pentru a rezolva unele probleme de functionare raportate la scara larga de catre utilizatori.

iPad Pro iOS 9.3 actualizare accesoriiDupa conectarea unui accesoriu care are un update, iOS-ul afiseaza un mesaj de alerta si dupa apasarea butonului de instalare a actualizarii, accesoriul va incepe instalarea si progresul va fi vizibil in iOS, fara a fi afisat totusi vreun mesaj care sa confirme faptul ca procedura a fost finalizata.

Aceasta est eprima oara cand un produs al Apple este capabil sa ofere o actualizare software printr-un port de incarcare si functionalitatea nu era cunoscuta pana in prezent, compania Apple evitand sa ofere vreo informatie pentru ea pana in prezent.