Prima Pagina Romania Cine conduce firmele care furnizeaza internet in Romania ?

Cine conduce firmele care furnizeaza internet in Romania ?

Daca v-ati intrebat vreodata cine conduce firmele care furnizeaza internet in Romania, ei bine un proiect european intitulat Who are the gatekeepers ? a investigat oamenii care stau in spatele celor mai mari companii furnizoare de servicii de internet in Europa de Est.

Rezultatele proiectului au fost prezentate zilele trecute in cadrul unei conferinte organizate la Bruxelles, iar in el exista detalii cu privire la oamenii si companiile care controleaza furnizorii de servicii de internet din Romania, toti marii jucatori de pe piata fiind investigati.

Dupa cum prea bine stiti deja, RCS & RDS este cel mai mare furnizor de servicii de internet de pe piata din Romania, iar controlul firmei il are Zoltan Teszari, unul dintre miliardarii Romaniei, el ferindu-se cu foarte multa abilitate de viata publica si scandalurile aferente.

Desi oficial Zoltan Teszari detine actiuni care insumeaza doar 1.57% din totalul celor emise de cater RCS & RDS, el controleaza Cable Communications Systems NV care detine 57.87% dintre actiunile RCS & RDS, deci practic controleaza furnizorii de servicii de intenret, televiziune, telefonie, etc.

Romania’s internet ownership includes controversial businessmen and politically connected figures. In many cases, the ownership is not clear because it is lost in a maze of offshore companies. Romania’s wireless and cable telecommunications market has 1,244 authorized providers of electronic communications services and networks.

Fie ca vorbim despre RCS & RDS, ori despre Orange, Telekom, Vodafone, Media Sat, UPC, NextGen sau Focus Sat, in cazul tuturor furnizorilor de servicii de internet exista sute de offshore-uri implicate in controlarea companiilor si conexiuni cu mediul politic.

Conform rezultatelor proiectului Who are the gatekeepers ?, 66% dintre furnizorii de servicii de internet din Romania isi desfasoara activitatea intr-un mod non transparent, 66% au conexiuni cu mediul politic si 40% sunt implicati in diverse procese aflate in desfasurare.

Cei implicati in proiectul Who are the gatekeepers ? sustin ca Romania este un labirint al offshore-urilor  cand vine vorba despre companii furnizoare de servicii de internet si asta in final duce la lipsa de responsabilitate in fata justitiei si clienti nemultumiti de servicii.

 • sorin

  Deci nu am aflat nimic ce nu stia toata lumea – ca Teszari este patronul RDS , care de fapt a inghitit RCS . Oricum , bravo lui ! Ne-a pus in randul lumii si chiar in fruntea ei cu preturile scazute pt telefonie si internet . Si i-a obligat si pe ceilalti sa le scada , toti strain ii care erau aici doar pt jaf .

 • Nu aflarea identitatatii patronului RDS era scopul proiectului.

 • KTA

  Abonatii RCS&RDS se plang de serviciile oferite de furnizor😂😂😂❓❓❓

 • eu

  Corect este sa sp “doar câțiva abonați” se plâng de serviciile RCS RDS… Eu sunt unul dintre ei de foarte mult timp si nu ma plâng deloc, ba din contra …

 • Cosmin

  Și eu folosesc Digi în roaming și pot sa spun ca e ideal!

 • Cosmin

  Și ei folosesc Digi în roaming și pot sa spun ca e ideal!

 • FelipeNascimento

  Eu folosesc net de la RDS si nu ma plang deloc( inainte aveam Telekom si plateam enorm, iar viteza era mica) net-ul e de la RDS, iar la telefonul mobil/tableta folosesc Orange.

 • Nu s-a plans nimeni de internetul de la RDS, nici macar eu, desi in mod ciudat unii au parerea asta :))

 • Olimpiu

  Aia de la Who are bla-bla mor de grija romanilor, care au Internet bun si ieftin. Dac-ar fi toate-asa in Romania …

 • KTA

  Care e scopul articolului Zaone?”nu e important sa aflam numele patronului RDS-RCS”, ” nu ne plangem de serviciile oferite”, atunci care e problema???….ai vrea sa sugerezi ceva in kegatura cu off……
  Sau nu mai inteleg eu bine citind printre randuri????
  ❓❓❓❓

 • Problema e ca nu trebuie sa cititi ceva printre randuri. E un articol care aduce in atentie un proiect ce prezinta lumea neagra din spatele furnizorilor de servicii de internet.
  Nu e directionat impotriva RDS sau a altcuiva.

 • KTA

  Sincer Zaone , eu stau si cuget si cuget dar nu vad “haul” din spatele furnizorilor, de fapt furnizorului ca restul in afara de “el”, la internet fix sunt ZERO BARAT,sau❌❌❌(OTV)❗️❗️❗️
  ASUL DE ♣️e el,BIHOREANUL.😜