Apple modifica specificatiile Apple Watch dupa pierderea unu proces

Compania Apple a modificat specificatiile Apple Watch privind rezistenta la impact in urma pierderii unui proces cu un britanic al carui ecran de Apple Watch s-a crapat la doar 10 zile dupa cumparare in timpul utilizarii normale, situatia nefiind una obisnuita.

Compania Apple a refuzat sa repare Apple Watch-ul in baza garantiei produsului, insa o instanta a decis ca acest lucru nu este corect si a obligat Apple sa-i ofere barbatului contravaloarea ceasului si a cheltuielilor de judecata, lucru pe care Apple il va face in final.

Pierzand acest proces, compania Apple a modificat pagina de specificatii tehnice ale Apple Watch, evitand sa mai mentioneze faptul ca produsul este rezistent la impact, iar asta pentru ca utilizatorii ar fi tentati sa loveasca ecranul de diverse obiecte, iar crapaturile nu ar fi acoperite de garantie.

Aceasta nu este prima oara cand Apple modifica specificatiile unui produs in urma pierderii unui proces, insa este prima oara cand este obligata sa ofere contravaloarea unui produs cu ecran crapat unui client desi initial ii refuzase dreptul de a beneficia de reparatie in baza garantiei.