Lenovo a devenit profitabila in vanzarea de telefoane mobile

Compania Lenovo a fost pana in T4 2015 una dintre companiile care produce smartphone-uri si pierde bani in proces, insa acest trimestru fiscal a schimbat serios modul de lucru al companiei, achizitionarea Motorola aducand in sfarsit profit pentru ea din vanzarea de terminale mobile.

Conform celor de la Lenovo, vanzarea de telefoane mobile a generat profit de 300 de milioane de dolari in T4 2015, acesta fiind primul profit inregistrat de catre divizia mobila in ultimii ani, totul fiind posibil dupa achizitionarea companiei Motorola.

Conform celor de la Lenovo, vanzarile sale de telefoane mobile au scazut fata de aceeasi perioada a anului 2014, insa vanzarile de telefoane mobile Motorola au crescut cu 25% fata de T3 2015, asa ca in final Lenovo a facut, in mod surprinzator, profit din vanzarea de telefoane mobile.

Pana in T4 2015 doar Apple si Samsung au castigat bani din vanzarea de telefoane mobile, restul companiilor mari pierzand bani, Lenovo aflandu-se printre ele, insa iata ca lucrurile se schimba, mai ales ca vanzarile de smartphone-uri au inregistrat un nou record in 2015.

Daca Lenovo a reusit sa genereze profit destul de bun din vanzarea de telefoane mobile, atunci exista sanse mari ca si alte companii sa ii urmeze actiunile si sa inceapa sa genereze bani seriosi din vanzarea de terminale mobile, asa ca profitul Apple si Samsung ar putea fi in pericol.

Desi multi au spus ca piata smartphone-urilor este saturata, ea genereaza cel mai mare profit pentru producatori si a avut parte de o crestere mare in 2015, asa ca anul 2016 va fi mai mult decat interesant.