Prima Pagina Tim Cook Tim Cook a fost ironizat in timpul Super Bowl

Tim Cook a fost ironizat in timpul Super Bowl

Tim Cook a fost aseara prezent pe stadionul pe care s-a jucat cea de-a 50-a editie a Super Bow-ului american si desigur ca la final a inregistrat o poza de pe teren cu echipa castigatoare, Denver Broncos, insa imediat dupa publicarea sa au aparut si primele ironii de la utilizatorii Twitter.

De la ce a inceput totul ? Ei bine de la faptul ca Tim Cook a facut greseala de a publica o poza, facuta cu un iPhone, care nu a fost focalizat corect pe lumea de pe teren, ea dezvaluind ca iPhone-urile nu sunt chiar atat de perfecte precum le prezinta compania Apple.

Desigur ca dupa publicarea acestei poze toata lumea l-a ironizat pe Tim Cook din cauza faptului ca in campania Shot on iPhone sunt prezentate poze perfecte facute cu iPhone, insa CEO-ul nu are grija sa faca acelasi lucru si in final compania este afectata.

Desigur ca ironiile nu-si au rostul deoarece intr-o situatie de acest gen putina lume sta sa se gandeasca sa si focalizeze pozele, insa poate ca Tim Cook va invata ceva de aici si va imbunatati sistemul de focalizare si stabilizare al iPhone, poza demonstrand faptul ca el foloseste un iPhone 6S, deoarece un iPhone 6S Plus ar fi stabilizat mai bine imaginea cu stabilizatorul sau optic.

 • Ari

  Sunt prea multe elemente in imagine pentru ca aparatul sa știe in mod automat pe ce sa focalizeze… Chiar si camerele foto dedicate întâmpina aceasta problema, dar o amărâta de camera de pe un telefon… In aceasta situație trebuie făcute setări manuale, si sa i indici pe ce anume sa focalizeze. Însă cand il scoți la repezeala din buzunar si tragi o poza… Însă Cook trebuia sa fie atent ce poze postează, dat fiind concurenta acerba de pe piața in acest moment…

 • RaduD

  Si da, 6s nu face poze la fel de bune ca 6s plus, iar diferenta asta nu o inteleg si pace!

 • 6S Plus are stabilizator optic de imagine, inclusiv pentru video.

 • RaduD

  Asta stiu, dar de ce la aceeasi generatie de device-uri au facut diferentierea asta nu inteleg.

 • Fane

  Ca sa vândă ceva mai scump ca 6S+ …

 • Viorel Predatorul

  Greșești, un aparat foto profesional nu are nicio problemă să focalizeze automat. Îți spune unul care folosește un asemenea aparat foto.
  În cazul ăsta, focusul s-a făcut la infinit, și nu ar fi trebuit să fie vreo problemă.

  Aici nu e o problemă de focus, ci de expunere prea îndelungată. Poza a ieșit “mișcată”, pentru că timpul de expunere a fost prea mare, pentru că a trebuit să compenseze lipsa de lumină ambientală. Cu expunere de maxim 1/30 dintr-o secundă pozele ies mișcate, chiar dacă subiecții se mișcă cu viteză redusă.

 • Ari

  Știu despre ce vorbești, si încă nu vorbești despre tot.. Iar in al doilea rând, nu ma refeream la o camera profesională, ci la una dedicată… Nu voi intra in polemici, pentru ca este un subiect extrem de vast. Pe automat, cu nici o camera nu vei scoate ceva din ce era acolo. Nici chiar cu un dslr. Cei care se pricep sa fotografieze, vor folosi întotdeauna setările pe manual. Tu faci asta? Un dslr fara setările adecvate situației, adică lăsat pe automat, nu va fi decat o mare dezamagire…si frustrare pentru cei care cred ca un astfel de aparat face minuni doar apasand un buton. Așa ca…

 • iTu

  ai dreptate insa daca tinea iPhonul nemiscat sau focaliza un punct softul calcula mai bine timpul de expunere, diafragma si iso, se vede ca e o poza facuta pe fuga, probabil fugea.

 • V.P

  Nu are treaba , eu am scos super poze pe National Arena in conditii asemanatoare cu 6 Plus .

 • Viorel Predatorul

  🙂
  “Cei care se pricep sa fotografieze, vor folosi întotdeauna setările pe manual. Tu faci asta? De compoziție, ce știi?”

  Nu zic ca stiu multe, pentru ca sunt profesionisti care stiu de sute de ori mai multe decat mine. Eu fac fotografie din pasiune.
  In imaginea prezentata nu era vorba despre compozitie. Despre ce compozitie vorbesti, cand ai de facut o imagine la repezeala cu o multime de oameni?

  O camera destepta care focalizeaza automat, o face luand in calcul cel mai apropiat punct unde apare un contrast puternic intre negru si alb. Nu e mare filozofie, si de asta spun ca o camera face focus fara nicio problema. Si iPhone face focus automat cu mare usurinta, pentru ca aici, profunzimea de camp este foarte mare, avand in vedere distanta dintre camera si subiect. Daca aveai de facut o imagine apropiata, la cateva zecei de centimetri, profunzimea de camp era mai mica (profunzimea de camp este dependenta si de marimea diafragmei: cu cat e diafragma mai mare, cu atat profunzimea de camp este mai mica). Nu e cazul aici.

  Un DSRL face fotografii extraordinare pe setari automate, doar ca pe setarile manuale poti obtine altceva: o imagine difuza, o luminozitate mai mare decat vezi cu ochiul liber, etc.

  La un DSLR ai trei variabile: ISO, diafragma si expunerea.
  Eu tin ISO pe automat, si ajustez timpul de expunere cu deschiderea diafragmei. Nu cred ca exista fotografi profesionisti care sa ajusteze ISO manual, in momente dinamice.

  Si crede-ma ca fotografii de evenimente sportive nu vor seta niciodata focusul pe manual. Focusul este pe automat, si aparatul urmareste subiectul si ajusteaza imediat focusul. Imagineaza-ti ca nu vei stai sa rotesti de obiectiv ca sa urmaresti motociclistul, calaretul, masina, sau sportivul…

 • Viorel Predatorul

  Pai cred ca iPhone a calculat foarte bine timpul de expunere, pentru ca dupa cum vad, fotografia nu este subexpusa, si nici supraexpusa. In opinia mea, problema este ca fotografia a fost facuta din mana, Tim C a miscat mana, si subiectii au fost de asemenea in miscare.

 • iTu

  pai daca softul de exemplu seta timpul de expunere la 1/180 , diafragma f4 si iso 800 puteau subiectii sa fie in miscare ca tot iesea o poza relativ buna. eu cred totusi cum ai spus si tu in primul coment ca expunerea a fost mare sa evite un iso ridicat care afecteaza calitatea pozelor insa lui tim i-a tremurat mana 🙂.

 • amfetamin

  Pai Tim Cuc a mișcat mâna fiindcă l-a prins careva de poponeață! Asta era toată explicația,voi o dați deja in diverse.:-))

 • Viorel Predatorul

  Hahaha!

 • icetkk

  O fi vorba de cât loc e în carcasă.

 • Pingback: Umilit de internet, Tim Cook sterge poza care l-a adus in atentia lumii | iDevice.ro()

 • George

  Nu ar strica ca în iphone 7 Apple sa mărească senzorul de imagine …. e jalnic sa faci o campanie de promovare în care sa prezinți camera de pe iphone ca fiind extraordinara dar mai apoi sa poate zi fotografii ce spun contrariul
  Oricum Tim Cook trebuie sa aibă grija ce fotografii posteaza