Tesla Model 3 va fi ieftina, pune mare presiune pe Apple

Tesla Model 3 este viitorul model de masina electrica pe care compania Tesla intentioneaza sa il lanseze pe piata si conform CEO-ului Elon Musk, pretul va fi atat de accesibil incat mult mai multa lume isi va permite sa cumpere o masina de la celebrul producator de automobile.

Daca o Tesla Model S are un pret de pornire de 70.100 de euro in Europa sau acelasi pret, dar in dolari, in SUA, ei bine Tesla Model 3 urmeaza sa aiba un pret de baza de 35.000 de dolari la producator, insa cu subventii din partea guvernului american, pretul ar urma sa ajunga la 25.000.

Da, Tesla Model 3 ar urma sa coste aproximativ 25.000 de dolari in SUA, o suma ce reprezinta mai putin de jumatate din pretul cerut pentru Tesla Model S, el fiind suficient de mic pentru a motiva si mai multe persoane sa achizitioneze o masina de la celebrul producator american.

Cu o Tesla Model 3 de 25.000 de dolari cei de la Tesla vor avea o pozitie foarte puternica pe piata masinilor electrice, iar asta pentru ca foarte multa lume va considera pretul accesibil, mai ales daca dotarile vor fi pe masura asteptarilor create de Tesla Model S.

The company is set to begin taking pre-orders on its $35,000 Model 3 next month—and by $35,000, Tesla really means as little as $25,000. Tesla has confirmed that the $35,000 price tag on the Model 3 doesn’t include the significant federal and state incentives available to electric car buyers.

Avand in vedere ca Apple dezvolta o masina electrica, aceasta miscare a Tesla pune foarte mare presiune pe cei din Cupertino, iar asta deoarece americanii vor avea o versiune ieftina a unui automobil al unui producator foarte popular, iar lupta va fi crancena.

Daca Apple va lansa o masina electrica al carui pret va fi apropiat de cel al Tesla Model S si nu vor exista optiuni mai ieftine, atunci vanzarile sale nu vor fi chiar atat de grozave pentru ca Tesla este un brand cool in lumea automobilelor, asa cum este Apple in lumea smartphone-urilor.

Concluzionand, Tesla va deveni si mai popular dupa lansarea Tesla Model 3 si tot mai multe automobile ale acestui producator vor circula pe drumurile din lumea intreaga.

12 COMENTARII

  1. Se pare ca intrat in fibrilației tesla , icep sa își dea cu stângul in dreptul de frica Apple chiar si in stadiul de desen animat.
    Cand o sa devină mașina Apple realitate Tesla va deveni un fel de android

  2. daca era in stadiul de desen pe hartie nu se mai aflau atatea zvonuri, iar daca lansarea vrea sa fie in 2019-2020 e clar ca deja sunt in stadiu f avansat, tinand cont ca 2 ani dureaza doar testele pe strada

  3. lasa “costi” ramai tu la dacie, nu te gandi la desenele animate ale apple. o sa fie fantastica apple car cand o sa apara, ai sa vezi

  4. O sa vanda si ei masina cu 35.000$ si adaptorul la cablul de incarcare proprietar cu 3000$. Tunningul va fi considerat jailbreak. La primul update de soft, masina va merge cu 50km/h mai incet

  5. V.P cum adică a fost ghicita? Stii ca Elon Musk a pus publice schițele de la Model S, pentru ca ceilalți producători sa accelereze trecerea la mașini electrice?

  6. Gresesti, a dat totul gratuit. Normal ca nu a dat si planul masinii. Cu patentele alea le iei si iti faci, daca te duce mintea, masina ta. Tehnologia folosita este una si aceeasi cu patentul, sau crezi ca patentul asta e vreo scula.