iPhone 7 – doua schimbari mari facute posibile de eliminarea portului audio

iPhone 7 nu va avea port audio standard, iar acest lucru il stim de mai bine de o luna deoarece atat de multe zvonuri au confirmat aceasta schimbat incat este aproape imposibil de crezut ca Apple va decide sa pastreze portul audio in terminalul ce va fi lansat in toamna.

Eliminarea portului audio din iPhone 7 aduce totusi noi oportunitati pentru compania Apple, iar o firma de investitii din SUA si-a anuntat recent investitorii in legatura cu planurile pe care ea a inteles ca ar urma sa le puna in practica Apple in viitorul apropiat.

Un difuzor in plus

Spatiul lasat liber de scoaterea portului audio din iPhone 7 ar urma sa fie utilizat de catre compania Apple pentru a implementa un al doilea difuzor in smartphone-ul sau, astfel ca iPhone 7 va avea difuzoare stereo daca informatiile aparute astazi se vor adeveri.

In momentul de fata toate iPhone-urile au un singur difuzor la baza si unul in partea superioara doar pentru apeluri telefonice, insa tabletele iPad au difuzoare stereo de ceva vreme, iar un iPhone 7 cu difuzoare stereo pare foarte probabil in contextul eliminarii portului audio.

We still believe there is potential for AAPL to add ANC in the IP7S but believe AAPL is including just the digital headphone in the IP7 this year. We do believe there are aftermarket AAPL and Android opportunities this year, and we have included only 7.5M units in FY17 as those sales. Recent speculation surrounding the elimination of the headphone jack in the IP7 is consistent with this move as AAPL will need to provide a digital headset inbox but likely was not willing to spend the extra cost for the ANC functionality.

Casti lightning fara anularea zgomotelor ambientale

A doua mare schimbare facuta posibila de eliminarea portului audio din iPhone 7 este trecerea la casti Earpods Lightning, compania Apple evitand sa ofere gratuit casti Earpods wireless, deci nu trebuie sa va asteptati la asa ceva de la cei din Cupertino.

Oferind doar casti Lightning, compania Apple nu va implementa in ele nici o tehnologie pentru anularea zgomotelor ambientale, ea urmand a implementa totusi un convertor DAC pentru a permite folosirea acestor accesorii cu viitorul sau terminal.

iPhone 7S urmeaza sa includa un sistem de anulare a zgomotelor ambientale in casti, insa pana la aparitia sa mai avem de asteptat un an si jumatate, foarte multe putandu-se schimba pana atunci.

Acestea fiind spuse, iPhone 7 fara port audio va veni cu un difuzor un plus si casti Lightning care nu au un sistem pentru anularea zgomotelor ambientale.