Freedom 251 va fi cel mai ieftin smartphone din lume

Freedom 251 este denumirea celui mai ieftin smartphone creat vreodata el fiind produs de catre o companie indiana numita Ringing Bells, iar cu un pret de vanzare de doar 7 dolari are sanse foarte mari sa atraga un numar foarte mare dintre indienii saraci.

Recent compania a lansat cel mai ieftin smartphone 4G din lume, dispozitivul avand un pret de vanzare de doar 44 de dolari, iar Freedom 251 ii va urma pe piata cu un pret de aproape 7 ori mai mic, dar si functionalitate extrem de limitata in baza costului.

Ringing Bells sustine ca smartphone-ul sau va avea componentele cumparate din diverse tari din Asia, insa asamblarea se va face in India pentru ca pretul redus sa poata fi oferit pentru clienti, asa ca aici sta practic o mare parte din magia care permite oferirea terminalului la un pret atat de mic.

Avand in vedere ca salariile din India sunt foarte mici, foarte multe persoane vor fi interesate sa cumpere un smartphone Freedom 251 la un pret ce este in jumatatit fata de cele mai ieftine smartphone-uri actuale, asa ca piata smartphone-urilor din tara are un viitor interesant.

An Indian handset maker is ready to launch the country’s cheapest smartphone under Rs 500 ($7), which could be a game changer in one of the world’s fastest growing smartphone markets. Called Freedom 251, it has been manufactured by a homegrown company, Ringing Bells.

Apple incearca sa cucereasca aceasta piata cu iPhone-urile sale, insa in ciuda popularitatii brand-ului celor din Cupertino, smartphone-urile ieftine sunt cele care inregistreaza cele mai mari vanzari pe plan local.