Donald Trump critica Apple din cauza securitatii iOS

Donald Trump, unul dintre oamenii care incearca sa obtina nominalizarea partidului republican pentru a candida la functia de presedinte al SUA, a criticat compania Apple pentru refuzul de a coopera cu FBI in vederea furnizarii de date din iPhone-ul unor teroristi.

Donald Trump incearca sa castige cat mai mult capital politic inaintea urmatoarelor runde de alegeri locale din SUA si sa obtina nominalizarea partidului republican, asa ca afirmatiile sale sunt cat se poate de normale pentru un om afla intr-o asemenea situatie.

Trump sustine ca este 100% de acord cu instanta care a obligat Apple sa ajute FBI sa obtina date din iPhone-ul teroristilor asupra carora se face investigatia, datele recuperate din terminal putand ajuta agentia federala sa impiedice atacuri similare.

Compania Apple a spus ca nu poate obtine acces la acele date, experti in securitate informatica au contrazis-o, iar acum ramane doar sa vedem ce se va intampla in final in aceasta situatie, Apple fiind decisa sa conteste hotararea judecatoreasca.

Who do [Apple] think they are? They have to open it up. I agree 100 percent with the courts. In that case, we should open it up. I think … we have to open it up and we have to use our heads. We have to use common sense. Somebody the other day called me a common-sense conservative. We have to use common sense.