iPhone 7S ar putea fi mai performant decat Xbox One sau PS4

iPhone 7S ar putea fi mai performant decat Xbox One sau PS4 daca afirmatiile unui manager al companiei ARM se vor dovedi a fi adevarate, acesta sustinand ca viitoarele terminale mobile vor avea putere de procesare mai mare decat ce a actualelor console.

Nizar Romadan, directorul diviziei de ecosisteme din cadrul ARM, sustine ca in momentul de fata sunt dezvoltate chip-uri pentru terminale mobile care ofera mai multa putere de procesare decat componentele existente in Xbox One sau Playstation 4.

El sustine ca actualele terminale mobile sunt mai performante decat Xbox 360 si consolele mai vechi, jocurile care sunt lansate in momentul de fata pe platformele iOS si Android neavand totusi calitatea grafica sau complexitatea acelor titluri.

Chiar si asa, pentru 2017 managerul ARM sustine ca vom asista la o continua crestere a puterii de procesare pe care componentele terminalelor mobile o vor oferi, asa ca iPhone 7S ar putea fi mai puternic decat un Xbox One si ar putea rula jocurile respective mai bine.

Mobile hardware is already powerful. If you take today’s high-end smartphone or tablet, the performance is already better than Xbox 360 and PlayStation 3. It’s catching up quickly with Xbox One and PlayStation 4.

Desi terminalele mobile vor fi mai performante, cei de la ARM cred ca viitorul sta in realitatea virtuala, acolo dispozitivele fiind catalogate doar in baza puterii de procesare si nu a dimensiunilor, experienta urmand a fi identica indiferent de dispozitiv, atat timp cat performantele sunt aceleasi.

Our view is that mobile VR is the use case that could unlock the potential of mobile for hardcore gamers. For once, mobile devices are on par with PC and consoles in terms of experience. We won’t have the same processing. And battery life is a problem. But it is the same user experience. That could be a game changer for mobile gaming.

ARM este cel mai mare producator de arhitecturi folosite in procesoare pentru terminale mobile si pentru 2017 are cu siguranta pregatite produse menite sa ofere performante mult mai bune.