Apple: Guvernele straine vor dori acces la iPhone

Apple a afirmat azi ca FBI si-a compromis sansele de a decripta iPhone-ul teroristilor atacului sangeros din San Bernadino deoarece ar fi schimbat Apple ID-ul dispozitivului la cateva ore dupa ce terminalul a intrat in posesia agentiei federale.

Informatia a venit de la un manager al companiei Apple, el sustinand deasemenea ca daca tot ceea ce FBI incearca sa faca acum va avea succes, atunci alte guverne straine vor dori sa obtina in acelasi mod acces la datele posesorilor de terminale iPhone.

Apple spune ca pana acum nicio alta tara de pe glob nu a facut vreo cerere similara cu cea a FBI-ului, insa daca in SUA ea va fi fortata sa decripteze acel iPhone, atunci alte tari vor incerca sa o oblige sa faca exact acelasi lucru cu terminale detinute de agentiile sale.

Principala problema aici pentru americani este faptul ca tari precum Rusia sau China vor dori sa aiba acces la datele din iPhone-uri, folosite de multi oameni de afaceri sau reprezentanti ai guvernului ori altor institutii, deci problema este mult mai complexa.

Totusi, avand in vedere modul in care se lupta Apple cu autoritatile si sustinerea de care are parte, e putin probabil sa fie adoptata vreodata vreo legislatie care s-o oblige sa compromita securitatea sistemului de operare iOS.