Prima Pagina Apple Apple: Guvernele straine vor dori acces la iPhone

Apple: Guvernele straine vor dori acces la iPhone

Apple a afirmat azi ca FBI si-a compromis sansele de a decripta iPhone-ul teroristilor atacului sangeros din San Bernadino deoarece ar fi schimbat Apple ID-ul dispozitivului la cateva ore dupa ce terminalul a intrat in posesia agentiei federale.

Informatia a venit de la un manager al companiei Apple, el sustinand deasemenea ca daca tot ceea ce FBI incearca sa faca acum va avea succes, atunci alte guverne straine vor dori sa obtina in acelasi mod acces la datele posesorilor de terminale iPhone.

Apple spune ca pana acum nicio alta tara de pe glob nu a facut vreo cerere similara cu cea a FBI-ului, insa daca in SUA ea va fi fortata sa decripteze acel iPhone, atunci alte tari vor incerca sa o oblige sa faca exact acelasi lucru cu terminale detinute de agentiile sale.

Principala problema aici pentru americani este faptul ca tari precum Rusia sau China vor dori sa aiba acces la datele din iPhone-uri, folosite de multi oameni de afaceri sau reprezentanti ai guvernului ori altor institutii, deci problema este mult mai complexa.

Totusi, avand in vedere modul in care se lupta Apple cu autoritatile si sustinerea de care are parte, e putin probabil sa fie adoptata vreodata vreo legislatie care s-o oblige sa compromita securitatea sistemului de operare iOS.

 • Dumi

  Apple este in picioare datorită sistemului de securitate.
  Daca se va întâmpla ca FBI-ul sa aibă acces?
  Apple va pierde multă popularitate!!!

 • Viorel Predatorul

  Dacă cererea FBI se transpune în legislație, Apple nu va avea ce să facă, va trebui să ofere acces la date.

 • Gabiz Ro

  Nu neaparat.
  Apple poate implementa,la nevoie cerere de chipuri speciale cu criptare.
  Primul pas ce-l faci e sa stabilesti o parola sau o cheie,astfel totul este pe baza acelei chei ce o stie doar procesorul si utilizatorul.
  In cloud dispozitivul stocheaza deja date criptate,deci nici de acolo nu pot afla nimic,local chiar daca sunt ctiptate dupa ce vrea Apple,mai apare un nivel dupa ce a setat utilizatorul.
  Stii parola,porneste iphone sau ipad,nu o stii intra in DFU ca nu a decriptat corect fisierele din el.
  Astfel Apple ofera o securitate mai mare si e si exonerata de orice acuzatii.

 • rundown

  Treaba asta trebuia rezolvata dupa perdea fara implicarea Mass-media. Se intalneau baietii la masa rotunda la o cafea si discutau un eventual parteneriat/conventie secreta prin care in beneficiul securitatii nationale si a luptei impotriva terorismului, se infiinta o celula de criza specializata pe decriptarea terminalelor mobile direct implicate in atentate soldate sau nu cu victime/daune materiale. In schimb Apple primea exclusivitate in furnizarea/utilizarea de echipamente Apple in toate Field Office-urile locale…. Daca nu e ceva deja incheiat in aceasta directie