Prima Pagina iPhone 7 iPhone 7 – investitii majore facute pentru fabricarea chip-ului A10

iPhone 7 – investitii majore facute pentru fabricarea chip-ului A10

iPhone 7 va avea un chip A10 produs de catre compania taiwaneza TSMC, ea fiind aleasa de catre compania Apple pentru fabricarea exclusiva a noului SoC dedicat viitorului smartphone, cei de la Samsung fiind, aparent, trecuti cu vederea din cauza scandalului chipgate.

Conform unor surse asiatice, TSMC a investit nu mai putin de 81.8 milioane de dolari in achizitionarea de echipamente pe care urmeaza sa le foloseasca in vederea fabricarii noului chip A10 al iPhone 7, cifra fiind una mica pentru o companie dedicata acestui tip de productie.

Pentru intregul an 2016 cei de la TSMC au stabilit un buget de 9 – 10 miliarde de dolari pentru dezvoltarea fabricirilor pentru producerea de chip-uri folosind un proces de fabricatie de 10nm, dar si pentru producerea folosind tehnologia InFO, foarte laudata.

Cei de la TSMC sunt parteneri ai Apple de 2 ani, insa in 2016 ar urma sa obtina cea mai mare parte a contractelor pentru fabricarea de chip-uri dedicate iDevice-urilor, asta deoarece separat de noul chip A10 taiwanezii vor fabrica si chip-uri A7, A8 sau A9 pentru compania Apple.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) has purchased facility equipment from M+W High Tech Projects Taiwan and United Integrated Services (UIS) for a total of about NT$2.72 billion (US$81.8 million), according to a company filing with the Taiwan Stock Exchange (TSE).

iPhone 7 urmeaza sa fie lansat in cursul lunii septembrie de catre compania Apple, iar productia de chip-uri A10 ar urma sa inceapa cel mai probabil in cursul lunilor iunie sau iulie, astfel incat componentele sa ajunga la Samsung pentru asamblarea noilor smartphone-uri.

 • alex22

  De cand face samsung iphon-uri ?

 • alexandru20

  Cum naiba ajunge la samsung? Parca erau asamblate in China nu Coreea

 • alex2016

  Invatati sa cititi si sa va documentati!

 • hhh

  Zaone am si eu o întrebare. Cum pot sa văd de cine este fabricat Chip-ul de la telefonul meu. Este un iPhone 6s plus
  Ms

 • Cauta articolul in care am explicat cum faceti asta.

 • Bogdane

  @hhh Lirium Info Lite e aplicatia pe care o cauti.

 • George

  Se pare ca Apple nu se poate rupe de Samsung …. probabil Apple se va intoarce la Samsung cand aceasta vs dezvolta un proces de fabricatie pe 7nm, sunt foarte multe zvonuri pe aceasta tema

 • hhh

  Ms

 • Pingback: iPhone 7 – dublarea productiei de chip-uri A10 pentru noul smartphone | iDevice.ro()