Prima Pagina TSMC TSMC – producator exclusiv al chip-ului A10

TSMC – producator exclusiv al chip-ului A10

TSMC iPhone 7 chip A10TSMC ar urma sa fie ales de catre compania Apple drept producator exclusiv al chip-ului A10 pentru iPhone 7, iPhone 7 Plus si eventualele tablete iPad in care el ar urma sa fie inclus.

Scandalul Chipgate ar fi fost “picatura care a umplut” paharul pentru compania Apple, astfel incat cei din Cupertino ar fi luat in sfarsit decizia de a se desprinde de traditionalul sau parteneri si competitor Samsung pentru fabricarea chip-ului A10.

Informatia aceasta este furnizata deocamdata cu titlul de zvon de catre analistii asiatici care ar fi obtinut datele de la parteneri apropiati ai celor din Cupertino, dar si ai partenerilor sai asiatici, deci datele nu sunt deocamdata 100% sigure, insa au sanse mari de a deveni realitate.

Conform analistilor, Apple ar urma sa initieze productia chip-ului A10 al iPhone 7, iPhone 7 Plus in cel de-al treilea trimestru fiscal al anului 2016, tehnologia InFO urmand a fi utilizata pentru a produce un chip cu un proces de fabricatie de 16nm.

Anul acesta TSMC produce un chip A9 folosind un proces de fabricatie de 16nm si el este mai eficient decat chip-ul A9 produs de catre Samsung folosind un proces de fabricatie de 14nm, diferenta fiind surprinzatoare in favoarea taiwanezilor, iar Apple a luat act de ea.

The ‘Chipgate’ is nothing but a providential or a magically lucky to TSMC. The company is set to become the exclusive manufacturer of an Apple A10 processor for next-generation iPhones, cutting Samsung out of the loop, according to Guo Ming-qi, an Analyst of Taiwan KGI.

Trecerea de la actualul proces de productie la cel InFO i-ar permite companiei Apple sa creeze un chip A10 mult mai compact care in schimb ar permite si o reducere a dimensiunilor terminalelor iPhone, asa ca vorbim doar despre imbunatatiri in toate segmentele.

Toate aceste informatii “suna bine” pentru ca Apple nu si-ar mai fabrica diverse componente la un competitor, insa totul se poate adeveri doar daca TSMC ar putea acoperi intregul necesar de componente pe care Apple il va avea anul viitor.

 • Viorel Predatorul

  Apple face designul defectuos al procesorului și dă vina pe manufacturier. Ce ar putea urma: TSMC nu va avea capacitate de producție sufucient; ca urmare, după lansarea iPhone 7, Apple va “scurge” informații cum că “sunt probleme cu producția, și iPhone 7 va fi în cantități limitate, așa că (știți regula) cumparați-vă repede repede un iPhone, cât mai aveți timp”. 🙂

 • Srb Srb

  In weekendul lansarii trebuie sa aibe in jur de 15 milioane de bucati pt a intrece recordul de anul acesta

 • Sunny2012

  Apropo…chiar sunt fericitul posesor al unui iPhone 6S Plus Grey, TSMC. După 22 H mai am 61% baterie. Pana acum 3 zile am folosit in ultimele 2 luni Oneplus 2, nu îmi mai trebuie Android. Din nou la iOS. Va salut.

 • sawrl

  te salut! si eu pot scoate peste 40h … cu 6s dar important este usage time-ul nu standby time….

 • kliq

  6s cu TSMC! :)) Autonomie buna!

 • Viorel Predatorul

  trebuie “sa aibe” :)))

 • Pingback: iPhone 7 – investitii majore facute pentru fabricarea chip-ului A10 | iDevice.ro()

 • Pingback: iPhone 7 va avea autonomie mai buna | iDevice.ro()