Seful departamentului legal al Apple va depune marturie in Congresul SUA

Bruce Sewell este vicepresedintele senior al companiei Apple care conduce departamentul legal al celor din Cupertino, iar in cursul saptamanii viitoare el va fi prezent in fata unei comisii a Congresului SUA pentru a discuta despre batalia legala dusa cu FBI.

Directorul FBI, James Comey, va fi deasemenea prezent pentru a sustine cauza agentiei federale, scopul acestor audieri fiind de a stabili daca vreuna dintre cele doua parti are motive legale in baza carora sa aiba castig de cauza in disputa legala si daca este necesara promulgarea unei legislatii pentru a sustine oricare dintre cauze.

Separat de cei doi, in fata comisiei Congresului SUA va depune marturie si procurorul districtului New York, acesta fiind un sustinator al FBI si un critic inversunat nu doar al companiei Apple, ci si al Google, totul din cauza masurilor de securitate existente.

Tim Cook a afirmat intr-un interviu recent ca va discuta inclusiv cu presedintele SUA despre problema pe care o are cu FBI, asa ca va fi interesant de vazut cine va avea castig de cauza in final, mai ales ca vorbim despre doua cauze extrem de importante.

Apple are suportul unui numar mare de companii IT din SUA, dar si a unora dintre victimele atentatului terorist din San Bernadino, cel care sta in mijlocul acestei dispute, asa ca va fi interesant de vazut cine va castiga in final.