Apple Pay va fi lansat in Franta in 2016

Apple Pay urmeaza sa fie lansat in Franta in cursul acestui an, compania Apple intentionand sa extinda disponibilitatea serviciului sau de plati mobile dincolo de granitele Marii Britanii, singura tara de pe continentul european in care sistemul este oferit momentan.

Deocamdata nu se stie sigur cand urmeaza sa fie lansat Apple Pay in Franta in cursul aunlui 2016, insa se stie ca lansarea ar putea dura intre 3 – 5 luni din cauza dificultatilor pe care compania Apple le are cu organizarea partenerilor ce ii vor permite sa inregistreze plati.

Negocierile dintre Apple si bancile care urmeaza sa suporte Apple Pay au un progres foarte incet din cauza comisionului pe care bancile il primesc pentru fiecare plata facuta prin sistemul Apple, acesta fiind injumatatit fata de cel standard platit catre banci de alti parteneri.

Apple vrea ca bancile sa perceapa un comision de doar 5 centi in loc de 9 centi pentru fiecare plata facuta prin intermediul Apple Pay, iar bancile nu sunt de acord cu acest clucru, cel putin deocamdata, insa Apple le va convinge in final cat de multi clienti le poate aduce Apple Pay.

Separat de Franta, nimeni nu stie cand va fi extins Apple Pay in Germania, Spania, Italia sau alte tari importante din Europa, insa probabil noi tari vor fi adaugate abia in cursul anului 2017 din cauza negocierilor foarte dificile facute cu bancilel