Apple Pay va fi lansat in multiple noi tari anul acesta

6

Saptamana trecuta v-am spus ca Apple Pay va fi lansat in Franta anul acesta, insa un document intern al celor de la Mastercard sugereaza faptul ca in realitate cei din Cupertino intentioneaza sa extinda disponibilitatea serviciului in mult mai multe tari decat atat.

Cu ajutorul celor de la Mastercard compania Apple ar  putea lansa Apple Pay in Japonia, Brazilia, Singapore si Hong Kong anul acesta, Canada si Franta fiind deja incluse in lista tarilor in care serviciul urmeaza sa fie disponibil, Germania fiind in mod ciudat absenta.

In Canada Apple Pay functioneaza cu suport de la o singura banca, insa Mastercard urmeaza sa suporte serviciu in 2016, iar separat de tarile de mai sus Apple ar putea oferi Apple Pay si in multe alte tari multumita parteneriatului cu celebrul procesator de plati folosind card-uri.

Daca documentul este adevarat, atunci Apple Pay urmeaza sa fie disponibil in 11 tari pana al finalul acestui an, iar daca ar fi sa ma intrebati, cred ca Franta nu va fi singura tara in care sistemul de plati mobile va fi oferit incepand de anul acesta de catre cei de la Apple.

Apple Pay tari noi - iDevice.ro

Apple are mari dificultati in extinderea disponibilitatii Apple Pay in diverse regiuni de pe glob in principal din cauza faptului ca bancile nu sunt de acord cu procentul de comision pe care Apple doreste sa il ofere pentru ele.