Foxconn ar putea renunta la achizitia Sharp

Saptamana aceasta v-am spus ca propunerea Foxconn pentru achizitia pachetului majoritar de actiuni al companiei Sharp a fi fost aprobata de catre consiliul de adminsitratie al japonezilor, insa astazi aflam ca taiwanezii ar putea renunta la cumpararea Sharp.

La mijlocul acestei razgandiri stau datoriile de 1.3 miliarde de dolari pe care Sharp le are in momentul de fata, insa separat de acestea exista posibilitatea ca guvernul japonez sa perceapa taxe suplimentare de la companie, iar in final exista si un proces pierdut care a impus plata de daune de la Sharp.

Desi cei de la Sharp au afirmat ca toate aceste probleme au fost raportate catre Foxconn, taiwanezii sustin contrariul, iar acum par destul de hotarati sa renunte la cumpararea companiei Sharp pentru a nu plati in final mult mai multi bani decat valoreaza ea.

Avand in vedere faptul ca doar datoriile Sharp reprezinta un sfert din suma pe care Foxconn era dispusa sa o plateasca pentru cumpararea companiei, ramane de vazut in ce conditii ar mai putea fi incheiata o intelegere pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni.

Sharp Corp on Friday scrambled to salvage a sale to Taiwanese electronics assembler Foxconn as its stock plunged and investors questioned whether the companies could restore trust to make their proposed marriage work after an 11th-hour breakdown in talks … According to a person familiar with the matter, Foxconn chairman Terry Gou received a list of liabilities in an email from Sharp on Wednesday morning, during a meeting at Foxconn headquarters in Taipei. Dozens of people were in the room and they “went berserk,” this person said.