Apple a fost gasita vinovata de copierea unui brevet Samsung

Intr-o rasturnare spectaculoasa de situatie, cei de la Apple au fost gasiti vinovati de copierea unui brevet de inventie ale companiei Samsung, o instanta americana luand aceasta decizie in cursul acestei zile in cadrul unui apel formulat impotriva unei decizii care o obliga sa plateasca 120 de milioane de dolari companiei Apple.

Aceasta decizie a fost data anul trecut intr-un proces care a avut la baza o plangere facuta de catre Apple impotriva Samsung pentru copierea unor brevete de inventie, instanta dandu-i castig de cauza, insa aceasta hotarare a fost intoarsa la 180 de grade astazi.

Samsung a fost condamnata pentru incalcarea unor brevete de inventie ce au la baza sistemul slide to unlock, sistemul de auto-corectare al textelor scrise si sistemul quick links care permite apelarea apasand pe un numar de telefon scris intr-un email si multe, alte actiuni similare.

Decizia de astazi a fost data de un complet de judecata format din 3 judecatori, deci vorbim despre o hotarare care are la baza decizia unanima a trei oameni, deci situatia se complica serios pentru compania Apple, desi deocamdata nu se stie exact ce brevet a fost incalcat.

A U.S. appeals court on Friday overturned a $120 million jury verdict against Samsung, finally handing the South Korean smartphone maker a significant win in its longstanding patent feud with top rival Apple. The U.S. Court of Appeals for the Federal Circuit in Washington, D.C., said Samsung Electronics Co Ltd did not infringe Apple’s “quick links” patent, and that two other patents covering the iPhone’s slide-to-unlock and auto-correct features were invalid. The court also said Apple was liable for infringing one of Samsung’s patents.