Prima Pagina Apple Apple: compromiterea iOS e similara cu obligarea unui producator de medicamente sa...

Apple: compromiterea iOS e similara cu obligarea unui producator de medicamente sa creeze un medicament letal

Zilele trecute Tim Cook a afirmat ca pretenetiile FBI ca Apple sa compromita securitatea iOS pot fi asimilate cu crearea unui cancer pentru sistemul de operare dedicat iDevice-urilor, iar acest limbaj agresiv a continuat in documentul oficial despus ieri la o instanta americana.

In acest document de 65 de pagini, depus ca raspuns la cererea prin care Apple este obligata sa ajute FBI, compania din Cupertino sustine ca a ii cere sa compromita securitatea iOS este ca si cum FBI ar obliga un producator de medicamente sa lanseze pe piata produse care i-ar putea omora clientii.

Afirmatia este desigur una exagerat din toate punctele de vedere deoarece compromiterea securitatii iOS nu ar avea drept efect punerea vietilor vreunor utilizatori in pericol, insa Apple foloseste comparatii de acest gen pentru a arata cat de periculos este acest proces.

Daca instanta se va lasa sau nu induplecata de asemenea afirmatii ramane de vazut, insa compania Apple lupta cu toate armele pentru a se asigura ca nu va putea fi obligata de catre justitia americana sa compromita securitatea sistemului de operare iOS.

Under the same legal theories advocated by the government here, the government could argue that it should be permitted to force citizens to do all manner of things “necessary” to assist it in enforcing the laws, like compelling a pharmaceutical company against its will to produce drugs needed to carry out a lethal injection in furtherance of a lawfully issued death warrant.

 • Srb Srb

  corect, sau obligarea producatorilor de masini sa renunte la sistemul de franare

 • RaduD

  Cat spectacol ( a se citi circ) …!

 • Horia

  De data asta e pe buna dreptate….! Orice om normal e de acord cu Apple. E urata legalizarea, nu ca nu ar avea FBI ul cine sa il “sparga”… 🙂

 • bogdan ierima

  Radem si glumin dar poate fi cazul urmator: x si y sunt victimele unui hacker care tocmai a golit contul din banca a celor doi, x are niste datori, y are copilul bolnav si trebuie sa plateasca operatia respectiva dar ramane fara bani, CARE DINTRE CEI DOI SE VA SINUCIDE PRIMUL?
  sunt multe lucruri care pot genera printr-o serie de actiuni alte actiuni disperate.

 • Costi

  cat circ..totul e de fatada sa fie clientii multumiti si ei colaboreaza..

 • Viorel Predatorul

  Waw! Cât de corect… Nu m-aș fi gândit la așa ceva!

 • Srb Srb

  stiu bobitza, stiu

 • hancon

  Un sistem de operare cu care te simți in siguranță daca acesta este accesat de FBI eu unu renunța la Apple

 • Claudiu D

  Am vazut la stiri reportajul pe care Tim il da si hiperbolizand cu pastilele ca sa inteleaga unii mai usor ! Cred ca e prima oara cand da un astfel de reportaj in” inima ” Apple !
  Zaone crezi ca “nu ar pune viata nici unui om in pericol”?!! Dar cate agentii guvernamentale folosesc Iphone chiar tu ai scris atat !! Crezi ca nu e pus nimeni in pericol?!!

 • Crezi tu ca oamenii cheie din agentiile guvernamentale folosesc iPhone-ul asa cu masurile lui de securitate ?

 • Claudiu D

  Corect , ai dreptate ! Am neglijat acest aspect !