Apple: compromiterea iOS e similara cu obligarea unui producator de medicamente sa creeze un medicament letal

10

Zilele trecute Tim Cook a afirmat ca pretenetiile FBI ca Apple sa compromita securitatea iOS pot fi asimilate cu crearea unui cancer pentru sistemul de operare dedicat iDevice-urilor, iar acest limbaj agresiv a continuat in documentul oficial despus ieri la o instanta americana.

In acest document de 65 de pagini, depus ca raspuns la cererea prin care Apple este obligata sa ajute FBI, compania din Cupertino sustine ca a ii cere sa compromita securitatea iOS este ca si cum FBI ar obliga un producator de medicamente sa lanseze pe piata produse care i-ar putea omora clientii.

Afirmatia este desigur una exagerat din toate punctele de vedere deoarece compromiterea securitatii iOS nu ar avea drept efect punerea vietilor vreunor utilizatori in pericol, insa Apple foloseste comparatii de acest gen pentru a arata cat de periculos este acest proces.

Daca instanta se va lasa sau nu induplecata de asemenea afirmatii ramane de vazut, insa compania Apple lupta cu toate armele pentru a se asigura ca nu va putea fi obligata de catre justitia americana sa compromita securitatea sistemului de operare iOS.

Under the same legal theories advocated by the government here, the government could argue that it should be permitted to force citizens to do all manner of things “necessary” to assist it in enforcing the laws, like compelling a pharmaceutical company against its will to produce drugs needed to carry out a lethal injection in furtherance of a lawfully issued death warrant.