iPhone SE este numele viitorului smartphone de 4 inch

iPhone 5se este denumirea pe care diverse zvonuri au prezentat-o ca fiind aleasa de catre compania Apple pentru noul smartphone cu ecran de 4 inch care urmeaza sa fie lansat pe piata in cursul lunii viitoare, insa se pare ca Apple a decis sa renunte la o parte din numele dispozitivului.

Mai exact, iPhone SE se va numi noul smartphone cu ecran de 4 inch, denumirea finala fiind o prescurtare a terminologiei special edition, compania Apple considerand ca acest terminal este un model suficient de special pentru a fi numit in mod oficial asa.

iPhone SE este o denumire ciudata pentru un smartphone Apple, insa Apple incearca sa refaca ecranele de 4 inch popular si renuntarea la cifra 5 din denumire simplifica foarte mult linia de iPhone-uri, ea putand genera confuzie in randul clientilor avand in vedere ca iPhone 7 va fi lansat in toamna.

Special Edition

iPhone SE arata ca iPhone 5S exceptand unele mici modificari de design si schimbarea completa a componentelor interne cu unele mai bune, Apple urmand a vinde terminalul si intr-o culoare noua, mai exact cea roz-aurie oferita si pentru iPhone 6S.

Inca de la aparitia primelor zvonuri privind iPhone SE s-a spus ca denumirea finala nu ar fi fost aleasa de catre Apple si ca literele de la final ar indica faptul ca terminalul face parte dintr-o editie speciala, special edition, a liniei de iPhone-uri create de catre compania Apple.

iPhone SE ar trebui sa fie prezentat pe 15 martie sau 22 martie, deocamdata nu se stie sigur, iar lansarea oficiala pe piata ar urma sa aiba loc in aceeasi saptamana cu prezentarea, adica pe 18 martie sau 25 martie, iPad Pro 9.7 inch urmand a fi deasemenea pusa in vanzare impreuna cu el.