Microsoft HoloLens va costa 3000 de dolari

Microsoft HoloLens, headset-ul pentru realitate virtuala creat de catre compania Microsoft, va fi pus in vanzare in cursul acestei luni in SUA si Canada, cei din Redmond cerand nu mai putin de 3000 de dolari de la dezvoltatorii interesati sa acumpere acest hardware.

Dezvoltatorii care s-au inscris pentru achizitii vor primi invitatii pentru a cumpara Microsoft HoloLens, primele unitati urmand a fi livrate incepand din data de 30 martie in cele doua tari, kit-ul vandut de catre Microsoft urmand a fi folosit pentru a crea aplicatii dedicate intregului sistem.

Conform celor de la Microsoft, kit-ul HoloLens contine o telecomanda Bluetooth, un incarcator, un accesoriu de protectie pentru nas si o carcasa cu ajutorul careia poate fi purtat kit-ul oriunde de catre dezvoltatori, deci vorbim despre un kit destul de complex.

Microsoft HoloLens functioneaza cu ajutorul unei versiuni a Windows 10 si spre deosebire de alte casti pentru realitate virtuala, el combina realitatea virtuala si cea augmentata pentru a crea obiecte virtuale in fata utilizatorului, ele fiind similare hologramelor, manipularea lor fiind posibila de catre utilizatori.

Microsoft HoloLens are la baza un procesor Intel de 32 biti, 2 GB RAM, conectivitate WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.1, are USB 2.0 si 64 GB spatiu de stocare, bateria incorporata de catre compania Microsoft oferind o autonomie de pana la 3 ore de utilizare.

Microsoft HoloLens foloseste un sistem avansat de lentile foto pentru a proiecta holograme in fata utilizatorilor si a permite manipularea lor, o gama variata de senzori si o camera frontala fiind deasemenea necesare pentru a oferi aceasta experienta pentru utilizatori.

Microsoft HoloLens are un pret de vanzare de 5 ori mai mare decat Oculus sau HTC Vive, insa diferenta in functionalitate este majora in favoarea hardware-ului creat de catre compania din Redmond pentru utilizatorii din lumea intreaga.